A legjobb programok Tahoe-tónál

Észak-Amerika legnagyobb alpesi tava, a Tahoe-tó a Kalifornia-Nevada államvonalat öleli át, és a szárnyaló Sierra Nevada-hegység közepette fekszik. Festői partjait buja erdők és gyönyörű helyek szegélyzik, amelyek mindenféle szórakoztató szabadtéri tevékenységet kínálnak.

A népszerű turisztikai célpont, a nagy tó számos városában, kisvárosában és kaszinóiban is megszállhat, miközben számtalan síközpont található hófödte hegyei körül. A síelés és a snowboardozás mellett a hegyekben a Tahoe-tó egyéb tevékenységei közé tartozik a túrázás, a hegyi kerékpározás és a kemping, valamint vízi sportok is. Rengeteg kikapcsolódási lehetőségével nyáron és télen nem csoda, hogy a Tahoe-tó ennyi embert vonz. Mindössze tíz percnyi autóútra Tahoe városától és a csillogó tóparttól nyugatra található a kiváló Alpine Meadows síterep. A több mint száz havas lejtőnek otthont adó szálloda epikus síelést és snowboardozást kínál, nyáron pedig túrázás és hegyi kerékpározás kínál kellemes kikapcsolódást.

Az Alpine Meadows jelenleg a szomszédos Squaw Valley síközpont tulajdonában van és ő üzemelteti, 1961-ben nyitotta meg kapuit. Mindkét üdülőhelyet transzfer köti össze, és ugyanazon egyszezoni bérlet alapján működnek. A 8638 láb magas üdülőhely futópályáit és hat terepparkját tucatnyi libegő szolgálja ki, páholy, éttermek és kávézók. Amellett, hogy láthatja a hóval borított lejtőit, amelyek minden korosztálynak és képességnek megfelelnek, gyönyörű kilátást kaphat a Tahoe-tóra, vagy túrázhat és biciklizhet a hegyről a nyári hónapokban. A tó déli partjától nem messze fekszik a környék legnépszerűbb útvonala. A toronymagas Tallac-hegy csúcsához kanyarogva sok lenyűgöző táj mellett halad el, panorámával a tó felett, és élvezheti a tetejét.