A legjobb tennivalók a kaliforniai San Jose-ban

Bár gyakran figyelmen kívül hagyják a közeli San Francisco mellett, San Jose kiterjedt metropolisza rengeteg csodálatos dologgal rendelkezik, amelyet a látogatók megtekinthetnek és megtehetnek. Észak-Kalifornia legnagyobb városa, fontos kulturális, kereskedelmi és politikai központként működik, és gyakran a „Silicon-valley fővárosának” nevezik.

[wp_ad_camp_1]

A belváros szívében található a kiváló San Jose Művészeti Múzeum, amely modern és kortárs műalkotások lenyűgöző gyűjteményével büszkélkedhet. A helyi és nemzetközi művészeket egyaránt felvonultató galériák tele vannak hihetetlen festményekkel és fotókkal, videóinstallációkkal és grafikákkal. A Circle of Palms Plaza és a Plaza de Cesar Chavez mellett található múzeum elfoglalja a város egykori főpostahivatalát. Míg ez a remek Richardsonian épület római építészettel rendelkezik, „új szárnya” ehhez képest megdöbbentően modern. A San Jose Művészeti Múzeumtól csupán egy kőhajításnyira található a kiváló Tech Interactive, amely szintén a Plaza de Cesar Chavez mellett fekszik. A múzeum az érdekes tudományos és technológiai kiállítások mellett szórakoztató, gyakorlati tevékenységeket és tervezési kihívásokat kínál a látogatók számára.

A helyiek és a turisták egyaránt határozottan kedvelik. 1998-ban nyitották meg, és egy jellegzetes mangó és azúrkék színű épületben található. Három emeletén kiállítások láthatók az űrkutatástól és a fenntartható életmódtól az emberi testig, a biomérnöki munkákig és a robotikáig. Nagyon békés és festői hely, a Japán Barátság Kert mindössze öt percnyi autóútra fekszik a központtól délkeletre. Az okayamai híres Korakuen kert mintájára, San Jose testvérvárosában rengeteg csinos ösvény, medence és még egy pagoda is található, amelyen elkalandozhat. A két város állandó barátságának szimbóluma, a gyönyörű kert 1965-ben nyílt meg először a nagyközönség előtt.