A legjobb tennivalók Churchillben, Manitobában

Míg Churchill-t a „Jegesmedve fővárosának” tekintik, a kanadai kisváros számtalan egyéb vadvilági megtekintési lehetőséggel is rendelkezik. A Hudson-öböl partján, egy eldugott helyen található a Churchill folyó torkolatánál, amelyet végtelen sarkvidéki tundra és hatalmas boreális erdők vesznek körül.

[wp_ad_camp_1]

Míg a legtöbben azért jönnek Churchillbe, hogy fenséges jegesmedvéket vagy pislákoló északi fényeket nézzenek, a város festői környezetében hihetetlen sok gyönyörű madár is található. Összesen több mint 270 fajt figyeltek meg a közelben, és májustól augusztusig van a legjobb idő arra, hogy hatalmas állományokat tekintsen meg. A havas bagoly és a tundra hattyú mellett a látogatók sok más mellett megfigyelhetik a vándorsólymokat, a kopasz sasokat stb. A madármegfigyelés egyik legjobb helye a Hudson-öböl partja mentén található. A szubarktiszi tundra és a boreális erdők is elmondhatatlan lehetőségeket kínálnak. Elég figyelemre méltó, hogy több mint száz fajt néhány nap alatt nagyon könnyű észrevenni. Csak egy rövid autóútra a városközponttól található a csodálatos Miss Piggy Plane Wreck, amely 1979-ben zuhant le a Churchill repülőtér előtt. A graffitivel borított roncsot érdemes megnézni, ha van rá lehetősége.

November 13-án ez a teherszállító repülőgép nem sokkal a repülőtérről való távozása után vesztette el az olajnyomást a bal motorjában. Miközben kényszerleszállást próbált végrehajtani, a gép néhány sziklára zuhant, közvetlenül a leszálló sáv közelében. Csodával határos módon a személyzet mindhárom tagja életben maradt. Manapság a jól megőrzött roncs népszerű látványosság, és remek fotókat készíthet itt a durva terepen. Bár meglehetősen kihívást jelent a látogatása, a Wapusk Nemzeti Park vad és távoli birodalma elképesztő természet és vadvilág miatt indokolja a felfedezését.