A legnagyobb felfedezések a történelemben

Nagyon sok ideig az emberek egyáltalán nem úgy éltek, mint napjainkban. Az, hogy meg legyenek az olyan fajta feltételek, amelyek korunkban elengedhetetlenek ahhoz, hogy valaki fenntartsa a normál életszínvonalát, szükség van az elektromos áramra.

[wp_ad_camp_1]

Az elektromos áram felfedezése régre nyúlik vissza. Hogyha a statikus elektromosságról beszélünk, akkor már az ókortól számolhatunk, ugyanis ilyenkor már a különböző szőrmék súrolásával állítottak elő ilyent. Bár a jelenséget megfigyelhették, különösebb hasznát nem tudták venni. A változást a témában Benjamin Franklin hozta, aki egyik híres elméletében felvetette azt az ötletet, miszerint a szőrme súrolása és a villámlás egyazon dolognak a másfajta megnyilvánulásai. Ez a feltételezés nagyban hozzásegítette a későbbi tudósokat ahhoz, hogy hitelesen meg tudják vizsgálni az árammal kapcsolatos dolgokat, és megtegyék az azokkal kapcsolatos felfedezéseket. Ezek a felfedezések nagyrészt Luigi Galvani, Alessandro Volta, valamint Georg Simon Ohm nevéhez fűződnek, de szerepet játszottak benne más tudósok is. Ez a mozzanat jelentette az egyik legtöbbet az emberiség történelmébe, mert ez vezetett ahhoz, ahol ma vagyunk: egy elektromos felszerelésekkel felszerelt világhoz.

Ezek után a nagy felfedezések után már beindultak a kísérletezések, és olyan emberek mutatták be a tudásukat, mint amilyen például Nikola Tesla, vagy Thomas Edison. Ők nem hogy hozzásegítettek a fejlődéshez, de olyan dolgokat mutattak fel az elektromos áram felfedezése és felhasználása terén, amelyekre még a mai napig okkal alapozhatnak az emberek. Fontos, hogy mindenki tudjon ezekről a dolgokról, mert ezek nélkül egyáltalán nem ott tartana az emberiség, ahol most tart. Hogyha eddig nem tette, nézzen utána ezeknek…