A legrosszabb virágok az allergiás emberek számára

Lehet, hogy a virágok gyönyörűek, de sokuk irritáló pollennel rendelkezik, amelyek viszkető szemeket, orrfolyást és általános szenvedést okozhatnak. Szerencsére nem minden virág vált ki allergiát.

[wp_ad_camp_1]

Úgy tűnik, hogy minél hibridebb a növény, annál kevésbé valószínű, hogy magas a pollenszintje, és annál kevésbé irritálja önt. De még mindig rengeteg régimódi, magas pollentartalmú virág létezik. Ez jó dolog, különben a méhek és más beporzók éheznének. Az allergén-nehéz növények listájának tetején az aster vagy a százszorszép család növénye lenne. Ezek a népszerű virágok a melegebb hónapokban bárhol megtalálhatók, és cserepes formában is otthonunkba kerülhetnek. Annak ellenére, hogy a legtöbb őszirózsa nem okozhatna problémát, sok allergiás ember érzékeny a pollenre. Noha a szénanátha tünetei tavasszal még rosszabbnak tűnhetnek, az őszirózsák késő szezonban nyílnak és irritáló hatásúak lehetnek. A fátyolvirág népszerű és számos virágüzlet csokrában megjelenik. Bár a virágok kicsik, be tudnak csomagolni egy hatalmas adag pollent.

A kettős virágú változat jobb választás, mint az egy virágos típus. A kettős virágok olyan hibridek, amelyek alacsony pollenszinttel rendelkeznek. Segít abban is, hogy ezek a szirmok megakadályozzák a pollen elszállását. A dália virágok elég mutatósak ahhoz, hogy sok rovarporzót vonzzanak, de az aster család tagjaként a pollen nyáron szénanátha tüneteket okozhat. Nem minden dália rémálom az orra számára. Néhány dália-hibridnek gyakorlatilag nincs pollenje. Az aster családban a százszorszépek tiszta és szelídek is lehetnek, ám ez a növény magas pollentermelő. Valószínűleg sok méh látja ezeket a növényeket. Noha a pollent nem továbbítja a szél, allergiás embereknek kerülniük kell a közelükbe kerülést.