A legszebb kastélyok Lisszabon környékén

A legtöbb portugál vár nem hasonlít más európai várakhoz, ez persze nem azt jelenti, hogy ezek nem különlegesek vagy szépek. Sok portugál kastély bézs színű kőből készül, barnás-narancssárga díszítéssel. Amikor a főváros közelébe érkezik, egy egész napos kirándulás a Lisszabon közelében lévő erődökbe és kastélyokba egy kellemes út lehet a felfedezésre.

[wp_ad_camp_1]

Ha meglátogatja Leiria-t, biztosan látni fogja a város leglátványosabb pontját: egy várat, amely egy domb tetején fekszik. A kastély nem hasonlít az Európában máshol megtalálható mesebeli kastélyokra, de a védekező erődítményeknek nem kell elbűvölőnek lenniük. Mégis, van egy szépség a Leiria-kastélyban, hiszen színes csempe tetővel és íves ablakokkal rendelkezik. A középkori falazott várkomplexum belsejében található a Nossa Senhora de Pena templom és a királyi paloták. A kastélyt 1135-ben építették. A Leiria vár mintegy 1,5 órás autóútra fekszik Lisszabontól. A 20. században széles körű helyreállítás történt, tehát már egy felújított kastélyt láthat.

Evoramonte kastély

Evoramonte kastély

Az Evoramonte kastély olyan impozáns szerkezet, amely szinte úgy néz ki, mintha rétegekben épült volna. A vár építése a 14. században kezdődött. A téglalap alakú kastély kör alakú tornyokkal rendelkezik, és egy domb tetején ül, így panorámás kilátást nyújt a faluba. A homlokzat kötélcsomói a Bragança család szimbólumai, mint a váron kívüli szobrokon is látható. A belseje boltíves mennyezetével és hatalmas oszlopokkal támogatott. Az Evoramonte a kastély az a hely, ahol 1834-es belső háborúk szerződéseit írták alá. A leggyorsabb módja a megközelítésének az A2-es és az A6-os autópályák. A mórok kastélya, amely kevesebb, mint 30 km-re található Lisszabontól Sintrában. Ezt később a keresztények elfoglalták a Reconquista alatt. Az 1754-es földrengés során a vár kápolnája súlyosan megsérült, és a következő évtizedekben további sérülés következett be.