A legszebb teotihuacani piramisok és romok

Ahhoz, hogy jobban megértsük a jelent, meg kell értenünk a múltat. A megértés iránti törekvéshez jó hely a világ egyik legnagyobb őskori civilizációja: Teotihuacán, Mexikó. Teotihuacán nagyjából az első és az ötödik század között létezett, amikor is a világ legnépesebb városai közé tartozott, ahol 150.000 lakosa volt. Ma a város romokban fekszik, így Mexikó egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

[wp_ad_camp_1]

Teotihuacán nagy vallási központ volt, amint azt az itt található sok vallási emlék és struktúra alapján láthatja. Lakosai imádták ugyanazt az istent, mint más mezoamerikai kultúrák. Emberáldozatokat folytattak, mivel emberi és állati maradványokat találtak a sírokban. Úgy gondolják, hogy az áldozatokat akkor hozták létre, amikor a szerkezeteket kibővítették. A Teotihuacánók rejtélyesnek tűnnek, amikor ma rájuk tekintünk. Állítólag békés gazdaközösségnek számítottak, mivel a város nem tartalmazott védekező struktúrákat. Templomaik azonban a háború számos szimbólumát tartalmazzák. A várost a hetedik vagy nyolcadik században hagyták el olyan okok miatt, amelyek nem biztosak. A régészek úgy vélik, hogy a csökkenést valószínűleg a természeti erőforrások túlnépesedése és kimerülése okozta. Az aztékok adták Teotihuacán nevét, amikor 1320 körül érkeztek ide.

Teotihuacán Mexikóvárostól körülbelül 50 km-re északra található, így egynapos kirándulásként nagyon is kivitelezhető. Alapvetően három lehetőség van arra, hogy Mexikóvárosból eljuthasson Teotihuacanba: Mexikóváros belvárosától körülbelül 45 percet vesz igénybe, ha fizetős autópályát használ, vagy sokkal tovább, ha a régi ingyenes utat használja. A helyszínen történő parkolásért kis díjat számítanak fel. Taxival is mehet Teotihuacanba, de nagyon drága. A Tepantitla palota egy papi rezidencia, amely a Nap templomától északkeletre található. Ez tartalmazza Tlaloc paradicsomát, Teotihuacán leghíresebb falfestményét.