Mi Montenegró pénzneme?

Aki szeret utazni, annak legalább egyszer érdemes Montenegróba is ellátogatni! Utazás előtt viszont érdemes tájékozódni, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések és felkészült legyen minden tekintetben. Például nagyon fontos, hogy Montenegróban milyen pénznemet használnak.

[wp_ad_camp_1]

Montenegró pénzneme további huszonnégy európai országgal együtt az euró. Nem csak a huszonöt európai országban, hanem némely esetekben Iránban, Zimbabwében és Észak-Koreában is lehet euróval fizetni. Érdekesség, hogy Montenegró egyelőre nem az Európai Unió tagja, csak jelentkezett a tagok közé, ugyanakkor az euró bevezetésével nem várták meg a tagfelvételt. Úgy mondd „de facto” módon kezdték el használni az eurót, a német márka megszűnésével. Mindezt a koszovóiakhoz hasonlóan, hiszen nem volt az Európai Unióval megállapodásuk. Éppen ezért nem csoda, hogy Montenegró pénzneme nem egységes. Aki az országba látogat az fizethet szerb dinárral és egyéb nyugati pénzekkel is. Viszont a hivatalos helyeken kizárólag az euró elfogadott. Természetesen ez a helyzet kedvez a pénzváltóknak, akik igyekeznek anyagi hasznot húzni ebből a helyzetből.

Emiatt érdemes minden váltásnál alaposan átszámolni az arányokat és utána nézni a pénzváltási lehetőségeknek. Minden országra igaz, hogy jobb hivatalos helyeken váltani, mint az utcán. Célszerű postákban, hivatalos pénzváltókban vagy bankokban pénzt váltani. Így jóval kisebb az esélye, hogy átverik. A legjobb, ha a legtöbb helyen bankkártyával fizet. Viszont ez a fejletlenebb területeken, például falvakban általában nem megoldható. Az sem árt, ha alaposan tájékozódik az árakat tekintve. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra és tájékozódjon, illetve biztosítás kötésre is van lehetősége!