A második világháború titkai

A második világháború történetét sok esemény és történés határozza meg. Az általános adatok és a háborúban résztvevő személyek története és a sokszor elhangzott események mellett, több meghökkentő dolog is történt abban az időben.

[wp_ad_camp_1]

A második világháború ideje alatt az amerikai hadsereg gumiból készült tankokkal próbálták becsapni az ellenfelet. A felfújható páncélautók miatt az ellenfél úgy hitte, hogy jelentős túlerővel állnak szemben. A sereg, mely a gumi harckocsik mellett álltak, 1100 voltak. Kizárólag hangtechnikusok, rádiósok, illusztrátorok és művészek alkották az álhadsereget. Közülük mindössze ketten haltak meg. Hitler a második világháború ideje alatt átírta a Szentírást is. A Bibliából kitörölte a Messiásra és Jeruzsálemre utaló szavakat. Krisztus halálát összekötötte a zsidókkal történt összetűzésekkel. A Tízparancsolat pontjai sem tetszettek neki, így kihúzta az ölésre és a lopásra vonatkozó pontokat. A listán kihúzott parancsolatok helyére pedig azt írta, hogy tisztelni kell a Führert. Az új Bibliát 1941-ben ebből a Bibliából több százezer darabot nyomtattak. Eljuttatták Európa minden országának templomába. A világháború végén megsemmisítették őket, ma csupán néhány példányt őriznek mementóként.

II. világháború

II. világháború

A nácik a merényletek elkövetésében ravaszok és alattomosak voltak. Egyik leghihetetlenebb próbálkozásuk az volt, mikor Churchillt robbanó csokoládéval akarták megölni. Ezt egy akkori levél bizonyítja. Arany és fekete csomagolásba tették a csokoládéval bevont robbanószert. Tervük meghiúsult, mivel a brit ügynökök még időben lefülelték őket. A második világháború alatt katonák százezrei lettek kábítószer-függők. Ugyanis olyan fájdalomcsillapító gyógyszert akartak kifejleszteni, mely nem okoz függőséget. Így 1937-ben Németországban megalkották a metadont és a petidint. Sajnos ezek a szerek is komoly függőséget okoztak. Még Hitler is szedett serkentő hatású szereket, hogy bírja a rá nehezedő stresszt.