Miből készülnek a minőségi fékbetétek?

Egy autó fékrendszerének hatékony használata sokkal többet jelent, mint például, amikor hirtelen használnunk kell, amikor egy állat kerül a kocsi elé. Az autók fékrendszerei több részből állnak, amelyek a járművezető fékezési döntéseit fizikai erővé alakítják, majd megállítják az autót.

[wp_ad_camp_1]

A fékbetét a fékrendszer fontos része, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be az autó fékezésénél. Ezek az alkatrészek nyomást gyakorolnak a jármű féktárcsájára, így lassítva le a haladó gépjárművet. Bár a fékbetétek fékező alkatrészekként meglehetősen egyszerű szerepet játszanak a fékrendszerben, mégis nagyon fontos az állapotuk rendszeres vizsgálata. Komoly surlódásnak vannak kitéve a mindennapi használat során, ezért meg kell felelniük bizonyos biztonsági előírásoknak is, hogy a vezetés a és a lassítás vagy megállás biztonságos módon történjen. A fékbetéteket korábban elsősorban azbesztes súrlódási anyaggal gyártották. Ennek oka az, hogy a fékbetétek sok súrlódásnak vannak kitéve, ami sok hőt generál és ugye az azbeszt kitűnő hőelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. Azonban az azbeszt használatakor olyan por keletkezik, amelyet veszélyes belélegezni ezért a mostani fékbetétek jelentős része már az egészségre biztonságosabb szerves anyagból készülnek.

Fékbetét

Fékbetét

A természetes anyagokból készülő fékbetétek üvegből, gumiból, valamint olyan gyantákból készülnek, amelyek ellenállnak a magas hőnek. A Kevlár is számos szerves anyagból készült fékbetét fontos alkotóeleme. A szerves anyagokból készült fékbetétek, beleértve a Kevlár fékbetéteket is, hatalmas előnye, hogy olyan anyagból készülnek, amely kopás közben nem szennyezi a környezetet. Amennyiben egy minőségi fékbetét beszerzésén gondolkodik, ne keressen tovább, mert az alkatreszek.hu weboldalán hatalmas kínálat várja.