A megfelelő ruhaszárítógép kiválasztása

A szárítógép rendkívül praktikus, főleg télen, amikor a ruhaszárítás problémát okoz. A szárítógép praktikussága ellenére, mégis sokan elgondolkodnak azon, hogy valóban szükségük van-e rá, hisz közismert tény, hogy energiafogyasztása megnöveli egy család havi kiadását.

[wp_ad_camp_1]

Manapság már a gyártók igyekeznek ezt a problémát kiküszöbölni, korszerűsítették az eszközöket és nagy figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra és közben növelték teljesítményüket. Mielőtt elmennénk az üzletbe és kiválasztanánk a pénztárcánknak, illetve az energiatakarékosságnak megfelelő modellt, mindenképp határozzuk meg a helyet, ahová a lakásunkban elhelyezzük, ahol kényelmesen hozzá tudunk majd férni. Ha erre előre nem számoltunk a lakáskialakítás során, mondjuk a fürdőszobában, vagy a mosókonyhában, akkor az előtöltős mosógép teteje megfelelhet. Csak annyi szükséges, hogy a kettőjük mérete illeszkedjen egymáshoz. Alkalmazhatunk összeépítő keretet, mellyel majd stabilan állhat. Egy szárítógép bárhová elhelyezhető, hisz a mai modelleknek nincs szükségük, csak egy konnektorra, még víz és légkivezetésre sem.

Ruhaszárítógép

Ruhaszárítógép

Ha elszántuk magunk a vásárlásra, két típus közül választhatunk. Az egyik a kondenzációs, a másik a hőszivattyús. A kondenzációsak csendes üzemeltetést biztosítanak, áruk alacsony, viszont a fogyasztásuk elég magas. A hőszivattyús szárítógép a drágább változatok közé tartozik, viszont ez már kevesebbet fogyaszt, kíméli a ruhákat, mivel alacsonyabb hőmérsékleten szárít. Mindkét típus használata során, figyeljük a textíliákat, és ehhez válasszuk ki a megfelelő programot, így elkerülhetjük például, hogy összement ruhákat vegyünk ki a szárítás végén. Akik tényleg nagyon hely hiányossággal küzdenek, például egy panellakásban, nekik ajánlatosabb a 2in1, a mosó-szárítógép vásárlása mellett dönteni. Ezeknek hátránya annyi, hogy nem szárítják meg olyan szinten a ruhákat, mint a magányos társai. Ennél szükség lehet a dupla szárításra, ami ugye plusz energiafogyasztást igényel, vagy választhatjuk a szárítás utáni teregetést is.