A munkahelyi kiégés jelei

Csakúgy, mint minden más kapcsolatnak, a munkáddal való kapcsolatnak is meglesznek a hullámvölgyei. Egyes esetekben egyértelmű lehet, hogy a legjobb megoldás az, ha különválnak – ami azt jelenti, hogy új állást kell találni. Más esetekben, ha néhány változtatást végrehajt a munkamódszereken, újra fellángolhat szenvedélye a tevékenysége iránt, így megőrizheti munkáját és józan eszét.

Lehetséges, hogy nincsenek fizikai jelei a kiégésének. Az alábbi lista néhány dolgot emel ki, amelyek azt jelzik, hogy túlterhelt, és előnyös lehet néhány változtatás a karrierben. Ha ezek a viselkedések a kivételek helyett a normává váltak az ön számára, akkor lehet, hogy elkezdett arra gondolni, hogy ön csak szimplán egy lusta vagy túl laza ember. Valójában nagyon kevés lusta emberrel találkozunk. Olyan emberekkel találkozunk inkább, akik unatkoznak, akik nem találták meg a módját annak, hogy szenvedélyesek legyenek, és ennek következtében úgy érzik, elakadtak egy olyan munkában, amelyet utálnak. Egyszerűen kiégtek. A kiégett módba váltás egyben a túlhajszoltság, az alulfoglalkoztatottság, az alulfizetettség és a rosszul menedzselt frusztrációra is válasz.

Ismerje el, hogyan érzi magát a munkával kapcsolatban. Jegyezze fel, beszéljen róla valakivel, akivel nem kell cenzúráznia magát, de ne tartsa magában. Minél inkább megpróbálja figyelmen kívül hagyni, hogy valójában hogyan érzi magát, annál több szorongást és frusztrációt fog érezni a helyzetével kapcsolatban. Minél hamarabb felismeri, hogyan érzi magát, annál hamarabb meg tudja oldani. Keressen egy könyvet, hangoskönyvet vagy podcastot – olyat, amely valaki más sikertörténetét meséli el, és olvassa el vagy hallgassa meg. A hangsúly itt azon van, hogy kapcsolatba lépjenek az utazásuk hullámvölgyeivel és a kihívásokkal, amelyeket le kellett küzdeniük, hogy elérjék céljaikat.