Ózonos fertőtlenítés gyorsan és hatékonyan!

Az O3 rendkívül hatékony a baktériumok, vírusok és protozoonok elpusztításában. Nem igényli veszélyes anyagok szállítását vagy tárolását. Fertőtlenítés közben oxidálja a szervetlen és szerves szennyeződéseket, például a vasat és a mangánt. Ezenkívül oxidálja a szulfidokat, amelyek segíthetnek a szűrésben.

Ózonos fertőtlenítés vár mindenkire az ozonbiztos.hu weboldalra látogatva, tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent szolgáltatásainkról és az árakról is. Mivel 50 százalékkal erősebb oxidálószer, mint a klór, lényegesen kevesebb érintkezési idő szükséges a szervetlen/szerves vegyületek eltávolításához, mint a hagyományos módszereknél. Az ózon kevesebb THM fertőtlenítő mellékterméket termel, mint a klórfertőtlenítés (de bromát képződhet). Az ezzel a fertőtlenítéssel kezelt szennyvizek nem tartalmaznak klórt vagy klórozott fertőtlenítési melléktermékeket, így szükségtelenné válik a klórozás. Az ózont vízkezelő fertőtlenítőszerként több mint egy évszázada alkalmazzák. Az ózonfertőtlenítésnek azonban nem minden előnye ismert a víztisztítás területén. A fertőtlenítőszerek összehasonlításakor szem előtt kell tartani, hogy nagyon kevés rossz kémiai megoldás létezik a mikroorganizmusok elpusztítására. Szinte minden biocid fertőtlenít szinte minden vizet, ha a megfelelő dózist és reakcióidőt alkalmazzák.

Ózonos fertőtlenítés

Ózonos fertőtlenítés

Miért kell ózonfertőtlenítést alkalmazni, ha egyszerű kémiai adagolás pl. a klór is elvégzi a feladatot? A fertőtlenítőszerek legfontosabb jövőbeli kérdése az lesz, hogy mennyire lesz környezetbarát az antimikrobiális szer. Milyen fertőtlenítő melléktermékek képződnek? És milyen hatékonyan, azaz milyen gyorsan érheti el az alkalmazott fertőtlenítőszer a baktériumok, vírusok és gombák megfelelő csökkenését? Amennyiben többet tudna meg kattintson az ozonbiztos.hu-ra.