A napfényes Görögország

Görögország az egyik legnaposabb ország, hiszen évente kétszázötven a napsütéses napok száma. Ha ez nem lenne elég csodaszép, homokos tengerparttal rendelkező szigetek és türkízkék tenger várja a turistákat. Nem csoda, hogy évről-évre nő az ide látogatók száma!

[wp_ad_camp_1]

Görögország egyik legnagyobb előnye, hogy viszonylag közel van hozzánk. Az országban jó a közbiztonság és az egészségügy is rendben van. Tunéziával és Egyiptommal szemben Görögországban nem kell attól tartani, hogy a higiéniai körülmények nem megfelelők, így gyomorpanaszok jelentkezésétől sem kell tartani. Görögország számos történelmi és kulturális látnivalókban gazdag. Nem csak Athénban akad bőven látnivaló, hanem a különféle szigeteken is. Az országban kiváló lehetőség adódik kulturális utazás és a nyaralás kombinációjára. Minden sziget mást tartogat a látogatók számára, ezért érdemes minél több szigetre elutazni. A legtöbb szigetre a Görögországra jellemző hófehér házak, kék színek és szűk utcácskák jellemzőek. A magyarok leginkább Rodoszra, Korfura, Zakynthoszra, Krétára és a fővárosba, Athénba utaznak.

Görögországban az egyik legnépszerűbb fakultatív program a sétahajókázás. Ugyanakkor érdemes búvárkodni is és megtekinteni a helyi városokat. Az ízletes ételek, különösen a tenger gyümölcsei nagyon sok turistát vonzanak a természeti adottságokon túl. Görögországban sok a napsütés és kevés az eső, ami nagyszerű hír, viszont pont emiatt célszerű magas faktor számú naptejet beszerezni, mivel nagyon könnyű leégni. Este mindenképp érdemes megtekinteni a naplementét! Sokan úgy vélik, hogy Santorini az egyik legszebb sziget, ahol mindenképp érdemes megtekinteni a naplementét. Ha szeretne ellátogatni Görögországba, akkor látogasson el az invia.hu weboldalra és tekintse meg az utazási ajánlatokat!