A nyár beköszöntével, sok család hétvégenként a kerti grillezés mellett dönt, hiszen a kellemeset össze lehet kapcsolni a hasznossal. Nem kell végre bent robotolni a konyhában, hanem családunkkal együtt, egy közös program keretében, szinte szórakozásként élhetjük meg a közös grillezéseket.
[wp_ad_camp_1]
A grillezésnek is van történelme, sőt vannak hagyományai is. A grillezés mellett csak azok döntsenek, akik kellő türelemmel rendelkeznek és élvezik a különleges gasztronómiai kalandozásokat. Egy jó grill étel elkészítéséhez kitartásra is szükség van. A grillezni kívánt ételeket akár 2 nappal a grillezés előtt be kell pácolni, hogy megfelelően érett legyen a további feldolgozásra. Ma már elérhetőek a különböző pácok a hipermarketekben, de azért az otthon elkészített páccal egyik sem ér fel! Számtalan alapanyag áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy ízletes és egészséges ételeket készíthessünk, ezért érdemes ezeket az alapanyagokat egy kicsit közelebbről is megismernünk.
A csirke és pulyka hús grillezése a legkönnyebb, hiszen igen hamar elkészülnek ez által kevésbé is száradnak ki. A halételek elkészítése egy kicsit bonyolultabb, hiszen az alufóliás módszer nem jó megoldás, itt érdemes a jól beolajozott sütőrácsot használni. A marha és sertés húsok tekintetében fel kell készülnünk arra, hogy sütési idejük sokkal hosszabb, mint a fehér húsoké. A zöldségek elkészítése szinte gyerekjáték lesz, hiszen nagyon hamar ízletes finomságokat tálalhatunk belőlük köretként.
A grill ételek frissen a legfinomabbak ezért érdemes egy közös programként felfogni, amikor mindenki részt vesz a grillezésben és az ételek akár azonnal elfogyasztásra is kerülhetnek. Ne felejtsük el a meglepetés koktélokat sem, hiszen ezek nagyon jól illenek a grillezett ételekhez!