A nyár egyik legizgalmasabb közös családi programja a grillezés

A nyár beköszöntével, sok család hétvégenként a kerti grillezés mellett dönt, hiszen a kellemeset össze lehet kapcsolni a hasznossal. Nem kell végre bent robotolni a konyhában, hanem családunkkal együtt, egy közös program keretében, szinte szórakozásként élhetjük meg a közös grillezéseket.

A grillezésnek is van történelme, sőt vannak hagyományai is. A grillezés mellett csak azok döntsenek, akik kellő türelemmel rendelkeznek és élvezik a különleges gasztronómiai kalandozásokat. Egy jó grill étel elkészítéséhez kitartásra is szükség van. A grillezni kívánt ételeket akár 2 nappal a grillezés előtt be kell pácolni, hogy megfelelően érett legyen a további feldolgozásra. Ma már elérhetőek a különböző pácok a hipermarketekben, de azért az otthon elkészített páccal egyik sem ér fel! Számtalan alapanyag áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy ízletes és egészséges ételeket készíthessünk, ezért érdemes ezeket az alapanyagokat egy kicsit közelebbről is megismernünk.

Grillezés

Grillezés

A csirke és pulyka hús grillezése a legkönnyebb, hiszen igen hamar elkészülnek ez által kevésbé is száradnak ki. A halételek elkészítése egy kicsit bonyolultabb, hiszen az alufóliás módszer nem jó megoldás, itt érdemes a jól beolajozott sütőrácsot használni. A marha és sertés húsok tekintetében fel kell készülnünk arra, hogy sütési idejük sokkal hosszabb, mint a fehér húsoké. A zöldségek elkészítése szinte gyerekjáték lesz, hiszen nagyon hamar ízletes finomságokat tálalhatunk belőlük köretként.

A grill ételek frissen a legfinomabbak ezért érdemes egy közös programként felfogni, amikor mindenki részt vesz a grillezésben és az ételek akár azonnal elfogyasztásra is kerülhetnek. Ne felejtsük el a meglepetés koktélokat sem, hiszen ezek nagyon jól illenek a grillezett ételekhez!