A pályaváltás titkai a 40-es éveiben járóknak

40-es éveiben jár, és pályaváltáson gondolkodik? Ezzel nincs vagy egyedül. És biztosan nem őrült meg. Valójában, ha valaha is eljön az idő, amikor újra feltalálhatja saját magát, akkor most van itt az idő erre.

Megszokta, hogy a 20-as évei voltak azok az évek, amikor kitalálja, mit szeretne kezdeni az életeddel, majd élete hátralévő részében szenved a választás miatt? Ez nem jó így.  Egyértelműen nem Ön az első, aki a 40-es éveiben gondolkodott azon, hogy karriert váltson, és sok sztori van olyan emberekről, mint ön, akik esélytelenül bolyonganak. Most, ha már nem tagadja, hogy elégedetlen a jelenlegi munkájával, kifogásokat talál, miért nevetséges pályát váltani. Soha nem késő olyan döntéseket hozni, amelyek az Ön egészségét és jólétét szolgálják. Igen, egy olyan karrier, amelyet szeret, az élete minden területén hasznára válik, beleértve az egészséget és a közérzetet is. Ha már tudja, melyik pályára szeretne lépni, akkor szerencsésebb, mint a legtöbb zavarodott pályakezdő.

Bár ezek aktuálisnak tűnhetnek, ez csak még több halogatáshoz vezet, ha szíve mélyén tudja, hogy szeretne választani. És ha úgy érzi, hogy 40 éves kora túl késő, mi lesz, ha 50 éves lesz, és még mindig elégedetlen a munkával, amit csinál? Az interjú során a leendő munkaadó képes lesz eldönteni, hogy visszafogja-e magát, és ez inkább azt fogja tükrözni, hogy kevésbé „rugalmas”, mintsem nyitott és fejlődni vágyó. Egyesek számára a karrierváltás ugyanolyan ijesztően hangozhat, mint a repülőgépből való kiugrás vagy a cápákkal való úszás, de leginkább a kudarctól való félelem tart vissza bennünket. Ugyanazt a munkát végezni és ugyanazt az életmódot vezetni a komfortzónává válik, és bármi más a világ vége lehet. Ahhoz, hogy valóban elégedett legyen az élettel és a karrierrel, amit épít, kockáztatnia kell.