A pihentető alvás titka

Ahhoz, hogy reggel frissen ébredj, az kell, hogy este minél korábban lefeküdj aludni, amint csak teheted, így lesz elég időd kialudni magad. A pihentető alvásnál ez a legfontosabb szempont.

[wp_ad_camp_1]

Vehetsz előtte egy habfürdőt, ami ellazítja az idegeket, és nyugtató hatású, így könnyebb ellazulnod, és az alvás is pihentetőbb lesz. Az ilyen és ehhez hasonló fontos apróságok mind hozzájárulnak a kényelmes alváshoz és a teljes értékű pihenéshez. Ha fürdés után vagy, ilyenkor nyitottabbak a bőr pórusai, feltehetsz két uborkaszeletet a szemhéjaidra, hogy pihentesd és hidratáld azokat. Az uborka ugyanis kiváló hidratáló, tele van vízzel. Ez jót tesz a bőrnek. Ahhoz, hogy nyugodtan és rendesen kialudd magad, fontos az is, hogy az aznapi teendőidet jól elláttad, és rend, nyugalom van az életedben. Mert a rend nyugalom is. Aki jól végezte dolgát, jól alussza álmát, és reggel nagyot nyújtózkodva kelsz ki az ágyból, a pihentető alvás után. Ahhoz, hogy jobban aludj, kevesebbet vacsorázz, nehogy a hasadba beleüljön az étel, ez fontos, mert éjszaka kevesebbet és lassabban dolgozik a szervezet, így aztán fontos, hogy odafigyelj az apró részletekre.

Alvás

Alvás

A pihentető alvás titka tehát ebben áll, sok mindent tehetsz azért, hogy jobb éjszakád legyen, amit azonban feltétlenül kerülni kell, hogy nehezet egyél lefekvés előtt, kerüld az altatók és nyugtatók használatát, ezek függőséget okoznak. Ezek a kerülendő dolgok, és persze ne tévézz éjszakáig, hiába vagy korán kelő típus, mert a késő lefekvés nem tesz jót a pihentető alvásnak. A 100%-os alváshoz korán kell lefeküdni, hogy idejében fel tudj kelni, talán még az óra jelzése előtt, főleg ha ehhez hozzá vagy szokva, akkor könnyű ez. A pihentető alvás titkát tudhattad meg tőlünk. Vigyázz rá, és feküdj, kelj korán, hogy pihentető és nyugodt legyen az alvás!