A pszichiátriai rendellenességek 15 évvel a fiatalok fogva tartása után is fennállnak

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a kezeletlen pszichiátriai rendellenességekkel rendelkező fiatalkorúakként letartóztatott fiatalok jóval a serdülőkor felett küzdenek a mentális egészséggel.

[wp_ad_camp_1]

Az északnyugati orvostudomány kutatásai azt mutatják, hogy a férfiak közel kétharmada és a nők több mint egyharmada egy vagy több pszichiátriai rendellenességgel rendelkezett, amikor őrizetbe vették őket, és 15 évvel később még mindig rendellenességeik voltak. Az eredmények azért jelentősek, mert a mentálhigiénés küzdelem növeli a meglévő faji, etnikai és gazdasági egyenlőtlenségeket, valamint az elmulasztott iskolai tanulmányi kihívásokat, ami nehezebbé teszi a felnőtté válás sikeres átmenetét. “A gyerekek serdülőkorban kerülnek bajba. A tehetősebb családból származóak kábítószereket is fogyasztanak és verekedésekbe keverednek. De ezeket a helyzeteket az iskola és a szülő általában informálisan kezeli, és nem tetőznek letartóztatással és őrizetbe vétellel” – mondta Linda Teplin vezető szerző.

“Ezek nem feltétlenül rossz gyerekek, de sok baj van velük. Gyakori a fizikai bántalmazás, a szexuális bántalmazás és az elhanyagolás. Ezek a tapasztalatok kiválthatják a depressziót. A bebörtönzésnek kell utolsó lehetőségnek lennie” – mondta Teplin, aki szintén egyetemi munkatárs a Politikai Kutató Intézetben. A soha nem látott longitudinális tanulmány beszámol a magatartás béli és pszichiátriai rendellenességek előfordulásáról, perzisztenciájáról és mintáiról a fiataloknál 15 évig a fogva tartásuk elhagyása után, valamint arról, hogy az eredmények nemenként és fajonként/etnikumonként változnak-e. A legfontosabb megállapítások azt mutatják, hogy annak ellenére, hogy a rendellenességek idővel csökkentek, különösen a nők körében, a pszichiátriai rendellenességek előfordulása 15 évvel később még mindig lényegesen magasabb volt, mint az általános populáció esetében.