A sokoldalú Aloé Vera

Az Aloé Vera gyógyhatása közismert az egész világon. Magyarországon is népszerű, az orvostudomány és a kozmetikumok gyártásában érdekelt cégek nagy hasznát veszik sokoldalúságának, több évezredes tapasztalatokra alapozva. Számtalan előnnyel rendelkezve, alkalmas betegségek kezelésére és megelőzésére. Belsőleg és külsőleg is hatásos, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, méregtelenít. A kereskedelemben, mint krém, tabletta, kapszula, spray és folyadék van jelen, választhatunk a szerint, épp mire van szükségünk.

[wp_ad_camp_1]

Nem árt tisztázni, az Aloé nemzetségbe tartozó növényeknek csak egy része alkalmazható gyógyításra. Legismertebb az Aloé Vera, azaz a barbadosi Aloé, ahogy sokan nevezik. A kaktuszhoz hasonló felépítésű növény megnőhet akár 120 cm magasságúra, kivonatait sejtregenerálásra és immunerősítésre egyaránt javasolják. A köztudatba gyorsan bekerült, a boltokban, drogériákban gyakran találkozunk vele, mint testápolók, kézkrémek alkotóeleme. Az Aloé Vera levelet dolgozzák fel: más-más részeit hasznosítják a gyógyszeriparban és a kozmetikumok készítésénél. A gélszerű anyag a belső rétegekből származik, kocsonyás, sűrű lé szárításával nyerhető az úgynevezett tejnedv. Hatóanyagai mono- és poliszacharidok, aminosavak enzimek és további 200 összetevő, melyeket a mai napig tanulmányoznak a kutatók.

Aloe Vera

Aloe Vera

Vita tárgyát képezi az Aloé Vera összetétele és felhasználása, mert sok készítmény nem megfelelő arányban tartalmazza a drogjait. Nagy odafigyelésre van szükség, nem mindegy, a termékek csak nyomokban vagy a szükséges mennyiségben rendelkeznek a fontos hatóanyagokkal. Az orvosok egyértelmű pozitív állásfoglalása a gyógynövény mellett mutatja, elismerik baktérium-, gombaölő hatását. Kecsegtető a jövőt tekintve is, de nem szabad elfelejteni, az Aloé Vera akkor hat, ha a helyes dózisban kerülnek bevitelre.