Mi okozhat bőrfertőzést gyermekkorban?

A sok kellemetlenséget okozó bőrfertőzések hátterében leggyakrabban baktériumok, vírusok, gombák állnak. Abban az esetben, ha a bőr felületén egy kis sérülés van, ott a kórokozók megtelepednek, és máris ott a baj. Segítség azonban létezik, forduljon időben szakemberhez, ha gyermeke bőrproblémákkal küzd!

[wp_ad_camp_1]

A gyermekkori bőrfertőzések kórokozói gyakran gennyes folyamatokat indítanak el. Tipikus fertőzés az úgynevezett ótvar, amely közösségben gyorsan terjed, és fő jeleként sárgás pörkkel fedett területek jelennek meg szerte a testen. További sűrűn előforduló betegség az orbánc, ami gyakran jár lázzal, az érintett bőrrész pedig meleg tapintású, forró érzetet kelt. Szakemberhez fordulva olyan készítmények kerülnek kiírásra, amelyek külsőleg alkalmazhatóak, és mihamarabb enyhülést hoznak.

Gyermekkori bőrfertőzések

Gyermekkori bőrfertőzések

A gombás fertőzések gyakorlatilag népbetegségnek számítanak, s főként a nyári időszakban fordulnak sokan orvoshoz a kellemetlen panaszokkal. Amennyiben a gyermek lábujjközeiben felázott, berepedt, viszkető részekkel találkozunk, akkor érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, ugyanis a tünetek idővel csak egyre inkább elterjednek, és rendkívül sok kellemetlenséget okoznak a mindennapokban, s ráadásul fertőznek is. Nem ritka, hogy a gombás fertőzést a gyermek háziállata, például macska, aranyhörcsög okozza, állattól kapják el azt a kicsik. Ekkor jellemzően hámló plakkok jelennek meg a bőrfelületen. Fontos azt is tudnia, hogy a viszkető, hólyagszerűen kiemelkedő területek, szemölcsök szintén szakszerű kezelést igényelnek akkor, ha szeretnénk elkerülni a maradandó bőrkárokat és a további egészségügyi kockázatokat. A Körúti Orvosi Centrum gyermekbőrgyógyászat lehetőségével is áll rendelkezésre, szakemberei nagy tapasztalattal rendelkeznek a gyermekeknél előforduló bőrbetegségek hatékony kezelését illetően is!