A spanyol tengerpart leglátogatottabb városai

A mediterrán tengerpartok között kiemelt népszerűségnek örvend Spanyolország, hiszen itt találhatóak a leghosszabb és legszebb tengerparti szakaszok. Mindegyiknek megvannak a maga jellegzetességei, de essen bármelyikre a választás, az eldugott kis falvaktól a pörgős turistaparadicsomokig számos lehetőség adódik a kikapcsolódásra. A Costa Brava az olajfákkal, a romantikus sétányokkal, műemlékekkel és sziklás öblökkel évek óta nagy népszerűségnek örvend. A legkedveltebb városok területén a Tossa de Mar, Palamos, Blanes, LloretdeMar, vagy Malgrat de Mar.

[wp_ad_camp_1]

Akik inkább a homokos strandokat részesítenék előnyben, számukra a Costa Dorada ajánlott, amely Barcelonától délre található. A 240 kilométer hosszan elterülő tengerparton október végéig van lehetőség a fürdőzésre, Salou és Sitges városa biztosan nem okoznak majd csalódást.  Enyhe, kellemes éghajlat várja a turistákat a Costa del Sol olyan népszerű fürdőhelyein, mint Torremolinos, Fuengirola vagy Belamadena. Napospart gazdag növény-, és állatvilággal áll a turisták rendelkezésére, és az olyan városokat sem szabad kihagyni, mint Sevilla, Granada, vagy Cordoba, melyek szintén a környéken helyezkednek el.

Spanyolország

Spanyolország

A La Manga-félszigeten La Manga, valamint Cabo de Palos a legjobb választásnak bizonyulnak, itt a turisták belekóstolhatnak az igazi latin zenébe, a tüzes ritmusokba és a pezsgő éjszakai életbe is, de természetesen fürdőzési lehetőség is szép számmal akad. Nem csak a napsütéses órák száma, de a tengervíz hőmérséklete is ezen a környéken a legmagasabb. A végeláthatatlan spanyol tengerpartok iránt évek óta töretlen népszerűség mutatkozik, jövő évi nyaralást tervezve is érdemes mellette letenni a voksot. Akár hajókirándulások alkalmával is megéri felkeresni a környék legszebb tájait, strandjait.