A szalagavatós öltöny kiválasztása is komoly feladat

A szalagavatós öltöny kiválasztása jellemzően az első olyan hivatalos viselet, amit személyre szabottan a felnőtté válás küszöbén lévő fiatalemberre szabnak. Egyszerűnek tűnhet a szalagavatós ruha kiválasztása, ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy közel olyan sok dilemmával jár, mint a lányok esetében a kosztüm kiválasztása.

Szalagavatós öltöny kiválasztása során pár szempontot érdemes átgondolni, hogy biztosan a legjobb öltönyt sikerüljön kiválasztani. Sokan azt mondják, hogy az esküvői öltöny a legfontosabb viselet egy férfi életében, amiben van némi igazság, azonban azt gondoljuk, hogy minden egyes öltöny kiválasztására teljes figyelmet kell szentelni. Az adott életszakasz, esemény kapcsán az adott öltöny a legfontosabb. Az öltöny választást során a legfontosabb szempont a méret. Ezért készíti szabó az öltönyt és nem az első öltönyboltból történik látatlanul a választás. Nagyon kevés férfi felel meg a konfekció méretnek, így a méretek levételét, illetve a ruhapróbát nem érdemes megúszni. Az alkalmi ruhák esetében különösen igaz, hogy a túl szűk vagy túl bő ruha rosszul mutat. Szinte vonzza a tekintetet, azonban nem a jó értelemben.

A legtöbb szalagavatós öltöny hagyományos szabásvonallal rendelkezik, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a keringőnek meg kell adni a módját. Az olyan elegáns táncokhoz a szmoking vagy a frakk illik. A klasszikus táncok esetében viszont nyugodtan maradhat az osztály a hagyományos öltöny mellett. Habár az öltöny esetében a nadrág és a zakó a lényeg, azonban nem szabad az ingről és a nyakkendőről sem elfeledkezni, amely felteszi az i-re a pontot. A színek tekintetében jellemzően a fekete a klasszikus, viszont egyre gyakoribb a kék öltöny, mely egy fokkal kellemesebb látványt nyújt. Bővebb információk az oltonyhaz.net weboldalon találhatók!