A szőnyegtisztítás alapjai

Sokunk számára fontos az, hogy otthonunk mindig ragyogjon a tisztaságtól. Legtöbb esetben sikerül is ezt véghezvinnünk a hétvégi takarítások alkalmával, ám ezek a takarítások nem mindig alaposak. A szőnyegtisztítás ilyen esetekben általában kimerül a porszívózásban. A tavaszi nagytakarítások alkalmával igen sokan azon szoktunk tanakodni, hogy vajon melyik módszert válasszuk arra, hogy szőnyegeinket szinte újjá varázsoljuk.

[wp_ad_camp_1]

Akiknek a pénztárcája megengedi, azok természetesen dönthetnek a szőnyegtisztítási szolgáltatás igénybevétele mellett, se legtöbb esetben maradnak az otthoni praktikák. Hogy szőnyegünk megőrizze a színét és a szépségét azért igen sokat kell tennünk. Sajnos a szőnyeg a legjobb talaj a poratkák számára, főleg a padlószőnyeg, amely fixen rögzítve is van. Ma már különböző szőnyegtisztító szerek állnak rendelkezésünkre, melyek közül alig győzünk válogatni. Ma már több szőnyegtisztítási eljárás is ismert. Vegytisztítás, gőztisztítás, samponozás, habzás.

Szőnyegtisztítás

Szőnyegtisztítás

A vegytisztítás egy por alapú szer segítségével történik. Ez igen gyorsan elvégezhető és szőnyegünk pár óra alatt száraz is lesz. A gőztisztítás általában a szőnyegtisztító gépek segítségével történik, ahol a forró víz és a speciális szőnyegtisztítószer segítségével történik a szőnyeg kitakarítása. A samponozás során a szőnyeget először jól kiporszívózzuk, majd besamponozzuk, és újra kiporszívózzuk. A habzásos módszer a samponozás és a vegytisztítás keveréke. Itt sokkal kevesebb vizet kell használnunk és a szőnyeg is gyorsabban szárad.