Hasznos információk a trapézlemezről

A trapézlemez változatos felhasználhatósága miatt egyre elterjedtebb az építőiparban. Ma már nem csak csarnoképületek tetőszerkezetének vagy oldalfalainak burkolásaihoz használják, hanem egyre több családi ház tetőkialakítása is ezzel a kellemes alapanyaggal kerül kivitelezésre. A könnyűszerkezetes kivitelezés egyik praktikus alapanyaga a trapézlemez, amikor az oldalfal kialakításra kerül sor.

Az oldalfal megoldásokat általában csarnokok, üzemi épületek, esetleg garázsok falainak burkolásához, befedéséhez használják. A 6-8 méteres táblákban is kapható trapézlemez könnyen szerelhető és erős, stabil megoldást eredményez. A 0,5 mm vastagságú trapézlemezt általában könnyűszerkezetes épületek tetejére ajánlják és az alacsonyabb dőlésszögű tetőkre. A trapézlemez bordázata így igen hatékonyan képes elvezetni a csapadékot és nem áll fenn a visszafolyás veszélye sem. A vékonyabb 0,5 vagy 0,4 mm vastag trapézlemez kerítések kivitelezéséhez is kiválóan alkalmas, hiszen súlya nem gátolja a kerítés építését és stabil ám könnyű kerítést építhetünk belőle.

Trapézlemezek

Trapézlemezek

A kerítések magassága bátran variálható, hiszen a trapézlemezt a megfelelő méretre vágják a vásárló igényei szerint. Ha úgy érzi a vásárló, hogy a vágásokat az építkezés helyszínén maga szeretné megoldani, akkor egy lemezollóval, vagy egy egyenesen vágó fűrésszel igen könnyen megoldhatja. A trapézlemezek tisztítása igen könnyű, hiszen háztartási tisztítószerrel a legtöbb szennyeződést igen könnyedén eltávolíthatjuk. A vegyszerek és hígítók használatát azonban mellőzni kell, hiszen azok károsíthatják a trapézlemez.