A TCL diéta hosszútávú hatása az emberre

A TLC diéta (angolul Therapeutic Lifestyle Changes) a legtöbbet javasolt és emlegetett módszerek közé tartozik. A szakértők nagy zöme tanácsolja ezt fogyás céljából, mert nemcsak a súlyvesztésben, hanem az egészség megőrzésében is fontos szerepet játszik.

[wp_ad_camp_1]

Lényege, hogy zsírszegény, koleszterincsökkentő ételeket kell feltűzni az étrendre. Az a különleges benne, hogy amíg a többi diéta csak ideiglenes megoldást garantál, ez hosszútávú hatást ígér, ami persze azzal jár, hogy a használó kénytelen lesz megváltoztatni egy kicsit az életstílusát is. Mint ahogy például a jógával is van, nem elég, ha napi 10 percet szánunk rá a mozgalmas életünkből és azután rohanunk is tovább, hanem meg kell állni, el kell időzni, át kell adni magunkat neki, és hagyni, hogy kihasson az életünkre. Ugyanígy van ezzel a diétával is. Nem elég, ha életünkből pár napot, vagy hónapot áldozunk rá. Ha a TLC diétát választjuk, akkor tudnunk kell, hogy az életvitel beli változásokkal is együtt jár. Mivel hosszútávú étrendről van szó, be kell vállalnunk, hogy megváltoztatjuk életstílusunkat.

Diéta

Diéta

Persze, ez így első hallásra nagyon drasztikusnak tűnik, pedig egyáltalán nem kéne, hogy az legyen. Itt csupán arról van szó, hogy kevesebb zsíros, és több egészséges ételt viszünk be szervezetünkbe. Attól, amiért ilyeneket eszünk, még ugyanazok az emberek maradunk, ugyanúgy viselkedünk, sőt, még csak nem is leszünk frusztráltak azért, mert sokat zabáltunk, vagy kövérnek érezzük magunkat. Ha egy hónapig sikerül betartani a diétát, akkor már tovább nem is lesz olyan nehéz, mint gondolnánk. Mindig az első periódus a legmegpróbáltatóbb, utána viszont már nagyon könnyű. Ha rendszeres testmozgást is végzünk mellette, zsírégető célból, akkor a fogyás garantált, hacsak nem küzdünk valamilyen hormonális betegséggel. Ebben az esetben nem elég a diéta, fel kell keresnünk egy szakorvost!