A tetoválás eltávolítása

Életünk döntések sorozatából tevődik össze. Olykor jó döntéseket hozunk, máskor kevésbe. Van, hogy egy döntés jónak bizonyul egészen addig, amíg meg nem változnak a körülmények. A tetoválások esetében érdemes nagyon megfontolni a döntést. Mindez mellett, ha mégis nemkívánatossá válik egy tetoválás, ma már van lehetőség annak eltávolítására.

Ha meg akarunk szabadulni egy tetoválástól, annak számos oka lehet. Előfordul, hogy olyan testi változásokon mentünk keresztül, amik elcsúnyították a tetoválást, lehet ez hízás vagy fogyás. Érhetnek szerelmi csalódások, melyek felülírják eddigi meggyőződésünket és döntésünket. Mindannyian változunk, és előfordulhat 10-20 év elteltével, hogy nem tetszik vagy egészen zavaró a testünkön található tetoválás megléte. Megtörténhet, hogy az alkotás olyan rémesen sikerült, hogy szükséges annak eltávolítása. De az is lehet, hogy egy komolyabb állás munkahelyi elvárásainak akarunk megfelelni a tetoválás eltávolításával.

Tetoválás eltávolítás

Tetoválás eltávolítás

Ahhoz, hogy a tetoválást hegmentesen és a bőrszín változása nélkül eltüntethessük Q-kapcsolt lézert kell alkalmaznunk.  Ez a lézer olyan gyorsan pulzál, hogy feltöri a tintát anélkül, hogy elpusztítaná a szöveteket, mint mikor gyorsan elhúzzuk a kezünket az égő gyertya lángja felett, de annak nincs ideje megégetni a kezünket. Ha a lézerkezelés után pontosan követjük az utókezelésre vonatkozó utasításokat, akkor a hegesedés kockázatát 5%-ra csökkenthetjük.

Ez a lézeres beavatkozás kellemetlen, esetenként fájdalmas, ezért a kezelés előtt érzéstelenítő krémet szoktak alkalmazni. A nagyon profi tetoválásokat egy lézeres kezeléssel nem lehet eltávolítani, csak egy egész sorozattal, mely során a tetoválás fokozatosan elhalványul, majd az esetek nagy többségében teljesen eltűnik.