A tökéletes .hu domain név kiválasztásának kritériumai

A domain név az a szó vagy szóösszetétel, mely lehetővé teszi a gyors és könnyű keresést, megkímélve az embereket a hosszú IP címek megjegyzésének kínjaitól. Rendkívül hasznos dolog, ez nem kérdés. Azonban nem elég csak hasznosnak, jónak is kell lennie!

Hogyan lehet egy .hu domain név mindenki számára megfelelő, elérhető és szimpatikus? Alább fény derül néhány szakértői javaslatra, mely talán megkönnyíti a névválasztást azok számára, akik jelenleg is ezen törik a fejüket. Egy .hu domain név akkor ideális választás, ha a célközönség, a termék, illetve a szolgáltatás magyar. Más esetben egyéb végződéssel javasolt regisztrálni a domain nevet. Nos, az emberek szeretik a lényegre törő, egyszerű, megjegyezhető dolgokat, s így vannak a különböző domainekkel is. Bár meg van határozva a .hu domain nevek minimális és maximális karakterszáma, nem ajánlott kimaxolni, mert az tényleg nem a megjegyezhető kategória. Vonatkoznak szabályok a speciális karakterek használatára is, így ezeket is érdemes figyelembe venni! Talán jelent némi előnyt, ha a weboldal tematikája kapcsolatban áll némiképp a névvel, ez is segít, hogy mély nyomot hagyjon az emberekben.

Az awh.hu új, lendületes web hosting cég több éves tapasztalatával képes volt olyan rendszert alkotni, mely minden domain név regisztrálót segít abban, hogy gyorsan, papírügyek intézése nélkül és zökkenőmentesen haladjon a kiválasztott .hu domain név regisztrációja, vagy átregisztrálása. A regisztrálás csak néhány kattintás. Pár személyes adat megadása után már el is indul a teljesen elektronikus folyamat. Az awh-val nem csak a regisztráció, hanem a DNS kezelés és a névszerverek állítása is elvégezhető az ügyfélportáljuk segítségével. A regisztrációs árszabás egy évre értendő, s természetesen a meghosszabbítás is lehetséges. Keressék bizalommal ügyfélszolgálatukat, ha mégis elakadnának a .hu domain név regisztrációs folyamata során!