Honnan lehet tudni, ha meghibásodik a kardántengely és mi a megoldás?

A kardántengely fontos szerepet tölt be az autóban. Éppen ezért, ha meghibásodik, akkor mielőbb szakember segítségére lesz szükség. Ahhoz, hogy tisztában legyen azzal, hogy milyen jelei vannak a kardántengely meghibásodásnak, olvasson tovább, az alábbiakban eláruljuk!

Kardán felújítás kapcsán érdemes tudni, hogy milyen hibajelenségek utalnak arra, hogy baj van. Bármilyen rendellenesnek tűnő zaj komoly figyelmeztető jel, mely arra utal, hogy valamelyik alkatrész, például a kardántengely meghibásodott. A haladás közbeni vibráció sem jó jel, nagyon valószínű, hogy valami baj van. Szintén nagyon árulkodó jel, ha elinduláskor vagy hirtelen sebességváltáskor kopogó hang hallatszik az autóból. Ha a porvédő gumiharang megsérül, esetleg a kenőanyag szivárog, akkor mielőbb fel kell keresni egy szervizt. A kardántengely javítására többféleképp van mód, attól függően, hogy pontosan mi a baj. Megoldást jelenthet a kardánkereszt cseréje vagy a csúszórész átalakítása, esetleg cseréje. A rövidítés vagy épp ellenkezőleg a hosszabbítás szintén helyre hozhatja a problémát.

Ha a kardántengely csőszakasza sérült, akkor a csere segíthet ez esetben. De, a problémától függően a perselyházak kopásának javítása vagy a golyós csuklós kardántengely felújítása, illetve átalakítása. A CardanGo szervizben a javítás megkezdése előtt a szakember alaposan felméri a hiba pontos okát, majd árajánlatot ad a javításról. A teljeskörű felújításra fél éves garancia jár, melyt számla és garancia papír igazol. A Dél-dunántúli régióban nagyon gyorsan, akár huszonnégy óra alatt kész van a javítás. Más esetben negyvennyolc óra alatt elkészül a munka. Ha elérhetőségre van szüksége vagy bővebb információkra van szüksége, akkor látogasson el a cardango.hu webáruházba!