A tökmagolaj jótékony hatásait

Nagyon sokan szeretjük az olajos magvakat és az egyik legközkedveltebb közülük pedig a tökmag. A tökmagból készítenek olajt is, amelynek élettani hatásai kiválóak. Sajnos azonban kevesen tudják és ismerik, hogy mennyire egészséges a tökmagolaj. A tökmagból készült olajt leginkább Szlovéniában és Ausztriában gyártanak és fogyasztanak, azonban egyre inkább elterjedté válik világszerte.

[wp_ad_camp_1]

A tökmagolaj nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ezért kiváló védelmet nyújt a szabad gyökök káros hatásai ellen. A hidegen sajtolt tökmagolaj jótékony hatásait vitamin-, ásványianyag- és telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti. Egy valóságos csodaszer, amely számos problémát és betegséget képes megelőzni, kezelni és gyógyítani is. Az egészség megőrzése érdekében ajánlatos a napi egy vagy két kanállal elfogyasztani belőle. Ennek az olajnak erőteljes aromája van, jellegzetes íze miatt ajánlatos olívaolajjal együtt használni, például az adott ételt olívaolajban sütni, majd meglocsolni tökmagolajjal. Magas antioxidáns tartalma miatt, a hölgyek számára kifejezetten ajánlott a fogyasztása, ugyanis ez lassítja az öregedési folyamatokat.

Tökmagolaj

Tökmagolaj

A tökmagolaj sütésre és főzésre nem alkalmas, ugyanis hő hatására értékes tápanyagok-összetétele könnyedén felbomlik. A legnépszerűbb és legfinomabb salátákra locsolva. Krémlevesekre csepegtetve szintén ajánlott és esztétikailag is jól mutat. A tökmagolaj rengeteg különböző féle vitamint tartalmaz, melyek közük az egyik legfontosabb az A-vitamin, amely amellett, hogy rákmegelőző hatása van, de a látásnak is nagyon jót tesz. Az A-vitamin mellett, B-vitaminban is gazdag, amely a koleszterin szabályozásáért és a sejthártyák védelméért is felelős. Láthatjuk tehát, hogy a tökmagolajnak számos pozitív hatása van a szervezetre, amiért mindenképp ajánlott a fogyasztása.