A tömbház előtti fák előnyei

Nagyon sok panellakásban a lakóknak gondot okoz, hogyha az ablakuk előtt nagyobb terjedelmű fák vannak. Ennek oka, hogy sokszor, amikor nagyobb esőzések, szeles idő, esetleg viharok vannak, akkor ezek a fák gyakran kidőlnek, és károsodásokat okoznak az épületekben.

[wp_ad_camp_1]

Ez általában akkor következik be, amikor nagyobb és öregebb fákról van szó, amelyek nem tudnak úgy ellenállni a viharoknak. A fák azonban nem csak a szélsőséges időjárási viszonyok között, hanem máskor is zavarhatják a lakókat. Ez legtöbbször abban az esetben következik be, amikor nagy meleg (vagy éppen tavasz vége) van, és a fák porozni kezdenek. Ez a jelenség általános, és az emberek általában nem is veszik észre. Azonban amikor valóban bekövetkezik, és pont egy panellakásban élünk, akkor egyből meglátszódhat az ablakon és a párkányokon. Ez kellemetlen lehet azoknak, akik nagy figyelmet fordítanak az ilyen részletekre is. A hátrányok mellett azonban számos előnye is létezik annak, hogyha a blokk előtt fák vannak. Amikor kinézünk az ablakon, akkor sokkal kellemesebb azokat látni, mint például a szomszéd ablakát…

A másik nagy előnyük a szűrt fény biztosítása. Hogyha olyan helyen élünk, ahol az év legnagyobb részében süt a nap, akkor mindenképpen kedvező, ha nem süt be a nap folyton az ablakunkon. Célszerű, hogyha erre is gondolunk, és amellett, hogy a praktikusságát nézzük, felfigyelünk arra is, hogy milyen kellemes lengedező fákat látni, amikor kifele bámulunk az ablakon. Sajnos ezt a dolgot nem mindenki így látja, és nagyon sok konfliktus adódik abból, ha valaki szeretné kivágatni a blokk előtti fákat. Érdemes tudni, hogy az ilyen tevékenységek elvégzéséhez elengedhetetlen, hogy az összes lakó beleegyezzen. Ha valóban szükség van rá, akkor célszerű helyettük új csemetéket ültetni.