A világ egyik legkedveltebb vadászkutyája, a beagle

Napjainkban nagyon sokan tartanak házikedvencet otthon. Legyen szó kutyáról, macskáról, gekkóról, hörcsögről, fontos tudni, hogy mik az adott állat igényei, milyen tulajdonságai vannak stb. A kutya az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb háziállat és egyre többen lesznek kutyatartók. Kutyaválasztásnál fontos figyelembe venni néhány szempontot, például azt hogy mik az adott kutyafajtára jellemző tulajdonságok.

[wp_ad_camp_1]

A Beagle egy középtermetű kopóféle vadászkutya, az egyik legősibb vadászatra tenyésztett fajta. A beagle kutyafajtát már évszázadok óta tenyésztik Angliában. Valószínűleg a 17-18. században indult meg a tudatos terjesztése, amely során igen sokféle tulajdonságú és megjelenésű kopóféle jött létre. A beagle a közepes termetű kutyák közé tartozik, testalkata szilárd, koponyája boltozatos, feje hosszúkás. Szeme élénk sötétbarna, értelmes tekintete árulkodik természetéről. Lelógó, széles füle van, nyaka könnyedén ívelő, közepesen hosszú, izmos. Színe általában fekete-vörös-fehér, vagy vörös-fehér, de emellett bármilyen kopószínben előfordulhat.

Beagle

Beagle

Egy eleven, mozgékony kutyafajtáról van szó, amely nagyon barátságos, kedves, vidám természetű. Ahogy más vadászkutyákra, úgy a beaglere is jellemző, hogy kifejezetten értelmes, ugyanakkor nagyon makacs is tud lenni. Sok időt kell vele tölteni és foglalkozni vele, ahhoz, hogy gazdájára hallgasson és figyeljen. Bátor kutyaként jellemezhető, azonnal ugat, ha veszélyt érez. Szaglása kiváló és szervezete erős, ellenálló a betegségekkel szemben. A gyerekekkel szemben nagyon barátságos és kifejezetten családszerető kutyus. Macskákhoz és más háziállatokhoz érdemes már kölyökkorban hozzászoktatni, mivel vadászkutyáról van szó. Megfelelő szocializációval azonban elkerülhetők a későbbi problémák.