A világ legjobb múzeumai

A múzeumok nemcsak kiállítják, hanem megőrzik a történelem legszebb művészeti tárgyait a jövő generációi számára. Ma a világ legjobb múzeumait ismerheti meg, ahol a bolygó egyik legnagyobb és legfontosabb művészeti és antik gyűjteménye tekinthető meg.

[wp_ad_camp_1]

Az 1872-ben alapított Tokiói Nemzeti Múzeum a legrégebbi és legnagyobb japán múzeum. A múzeum gyűjteményei az ókori japán művészetre és az ázsiai művészetre összpontosítanak a Selyemút mentén. A görög-buddhista művészetnek látható egy hatalmas gyűjteménye itt. Az Amszterdami Rijksmuseum Hollandia legnagyobb és legrangosabb művészeti és történelmi múzeuma, ahol megtekinthető a holland aranykori festmények nagy gyűjteménye, beleértve Vermeer és Rembrandt műveit is. 2013-ban a múzeumot teljesen felújították, de a főbb mesterművek még mindig láthatóak. Spanyolország egyik legjobb múzeuma, a madridi Prado Múzeum az európai művészet legszebb gyűjteményeit tartalmazza, a 12. századtól a 19. század elejéig. A múzeumban Las Meninas Velázquez művei is megtalálhatóak.

A Mexikóváros Nemzeti Múzeuma (vagy Nemzeti Antropológiai Múzeum) Mexikó pre-kolumbiai örökségéből származó régészeti leleteket tartalmaz. Az 1964-ben megnyitott múzeum számos jelentős kiállítással rendelkezik, mint például az Olmec civilizáció óriás kővezetői. A leghíresebb műtermék azonban a Nap Kője, amelyet valójában nem használtak naptárként, de 20 napjelet és a jelenlegi ötödik napot megelőző napok 4 korszakát tartalmazza. A Taipei Nemzeti Palota Múzeum a világ legnagyobb ősi kínai műtárgyainak és műveinek gyűjteménye. A múzeumot eredetileg palota-múzeumként alapították Peking Forbidden City-ben, 1925-ben, röviddel az utolsó kínai utolsó kiutasítása után. A kínai polgárháború utolsó éveiben a múzeum gyűjteményének legértékesebb elemei Tajvanba költöztek.