A világ legmagasabb épületei közül néhány

Az elmúlt évek során az építészet terén számos változás történt. A világ minden táján óriási felhőkarcolók épültek, amelyek lélegzetelállító látványt nyújtanak a szemlélőnek.

[wp_ad_camp_1]

A világ legmagasabb épületei közül az egyik leghíresebb a Burj Khalifa, amelynek neve már szinte mindenki számára ismerősen cseng. Az arab felhőkarcoló Dubai legmonumentálisabb és legjellegzetesebb épülete is egyben, amely 829,8 méterével jelenleg az emberi kéz alkotta legmagasabb épület az egész világon. Az épületben 900 lakás kapott helyet. Szaúd-Arábia legmagasabb épülete a Makkah Royal Clock Tower Hotel, amely 600 méter magas és Mekka városában található. Ez az épületegyüttes egyben a legnagyobb óratorony is a világon. A torony tetején található a hatalmas óra, amely már az épülettől 25 kilométernyire is látszik. Az épület egy domb tetején áll, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a híres Nagy Mecsetre. És ne feledkezzünk meg a Tajvan szeme felhőkarcolóról, amely a legjelentőségteljesebb felhőkarcoló Taipei-ben. 509 méter magas, de nem csupán a mérete miatt jelentős, hanem mert egy igazi zöld épület, ahol a fűtést és az áramszolgáltatást is természetes forrásokból oldják meg.

Makkah Royal Clock Tower Hotel

Makkah Royal Clock Tower Hotel

Az épület különlegessége, hogy a 101 emeletből, 5 a föld alatt található. Kínában rengeteg felhőkarcoló épült az elmúlt évtizedek során, azonban itt is megvannak azok, amelyek különlegesek, mint például Shanghai World Financial Center. Az épület 492 méter magas, amelyben irodák, konferenciatermek, üzletközpontok, szálloda, lakások, kilátó és múzeum is helyet kapnak, mindez összesen 87 szinten. A Kuala Lumpur ikreiként is emlegetett Petronas Tower a maláj fővárosban épültek 452 méter magasággal. Méreteikkel korábban a világ legmagasabb épültei címet viselték. A bevásárlóközpontok és az irodák mellett az épületek otthont adnak a híres maláj hangversenyteremnek is.