A világ legveszélyesebb városai

Bejárni a világot fantasztikus érzés és kitűnő módja annak, hogy eltöltsük a vakációt. De nem minden város olyan elbűvölő a valóságban, mint amilyennek az utazási prospektusokban látjuk őket. A helyi bűnözési statisztikákat alapul véve rangsorolták a városokat veszélyességi szempontból, nem árt utánajárni, hova jobb, ha inkább nem utazunk.

[wp_ad_camp_1]

A hondurasi San Pedro Sula évek óta vezeti a világ legveszélyesebb városainak listáját. A világon itt a legnagyobb a gyilkosságok száma, egy nap átlagosan 3 embert ölnek meg a városban. A mexikói Acapulco egykor a legnépszerűbb úti célok közé tartozott, manapság azonban tanácsosabb elkerülni. A kábítószer kartellek az egész országot behálózzák és egyik központjuk ez a város, melynek kikötőjében a holttestek látványa sem ritka.

Veszélyes város

Veszélyes város

Venezuela fővárosában, Caracasban 100.000 emberre 122 gyilkosság jut. Mindennaposak az utcai harcok, a fegyveres rablások, a várost a drogbandák uralják. Egyedül kóborolni az utcákon nem a legjobb ötlet. Kolumbia soha nem szerepelt a világ legbékésebb országai között és feltehetően a közeljövőben sem fog. Caliban évente közel 80 szándékos emberölés történik, nem csoda, ha turistát csak elvétve látni errefelé.

A mexikói Nuevo Laredo városában 2006-ban 60.000 embert gyilkoltak meg kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt. Az éjszakai élet itt vitathatatlanul izgalmas, de inkább ne vessük bele magunkat! Joao Pessoa Brazíliában a világ egyik legzöldebb települése. Sajnos, mégsem ideális választás a nyaraláshoz, hiszen gyilkossági rátája a világon az egyik legmagasabb.