Albánia lenyűgöző tavai

Albánia leginkább csodálatos tengerpartjáról és nyüzsgő fővárosáról, Tiranáról ismert. Az országnak azonban rengeteg más gyönyörű helye van, amelyek megérdemlik a látogatást, például a lenyűgöző tavak. Albánia északról délre varázslatos tavakat kínál az utazóknak. Olvassa el listánkat, hogy megtudja, melyek a legjobbak.

Albánia északi részén, Montenegróval szemben található, a Shkodër-tó egy ősi tó, amelyet Shkodër városáról neveztek el. Számos szabadtéri tevékenységet kínál, mint például a kajakozás, az úszás és a madárles, tökéletes tavaszi és nyári napokra. A tóra nyíló lélegzetelállító kilátás megcsodálásához nincs is jobb, mint elmenni Shkodër csodálatos ősi Rozafa-erődjébe. Az Albánia és Macedónia között megosztott Ohrid-tó Európa egyik legmélyebb és legrégebbi tava, egyben az egyik legszebb. Az Ohridi-tó körútja kötelező minden utazó számára, aki érintetlen, de csodálatos helyeket szeretne felfedezni tömeg nélkül. Érdemes megnézni a tó partján fekvő három fő várost, Ohridot és Strugát a macedón oldalon, valamint Pogradecet az albán oldalon. További kihagyhatatlan helyek a Balkán ezen területén a kis albán falvak, mint például Lin, Drilon és Tushemisth, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tóra. Ezenkívül az Ohridi-tó egyedülálló biológiai sokféleséggel rendelkezik, és több mint 200 endemikus állat- és növényfajnak ad otthont.

Albánia délnyugati részén található, és három ország (Albánia, Macedónia és Görögország) között látható, a Prespa-tó a Balkán-félsziget egyik legvarázslatosabb területe. Soha nem zsúfolt, még a szezon csúcsán sem. Az albán kormány Prespát nemzeti parkká nyilvánította változatos biológiai sokféleségének és vegetációjának köszönhetően. Tudta, hogy a tó környékén több mint 1100 edényes növényfaj és több mint 170 féle gomba található?