Alma ecet leoldja a plusz kilókat

Az ecet a háztartásokban alapvető kellőknek számít. Mondhatjuk úgyis, hogy igazán univerzális, hiszen  számos dologra felhasználhatjuk, mint például a vízkő ellen, ételízesítéshez, de még darázscsípésre is kiváló.

[wp_ad_camp_1]

Számos fajta ecetet megkülönböztethetünk, ám ezek közül az egyik legértékesebb fajtája az almaecet. Az almaecet nagyon sok jótékony hatását ismerjük. Ezek mind  rendkívül jól hatnak ki az egészségünkre. Az almaecetet nevezhetnénk egy igazi elixírnek. Egészen alacsony, 5%-os savtartalommal rendelkezik, és főként vízből áll. Nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz, így már igen régóta alkalmazzák a gyógyításban, mind az ételek elkészítésénél egyaránt. Többek között megtalálható benne kálium, kalcium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A és C-vitamin és még béta-karotin is. A magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor és emésztőrendszeri problémákat, illetve a szervezetünk koleszterin szintjét is csökkenti.

Almaecet

Almaecet

Ráadásul az antioxidánsoknak köszönhetően segíti a szív és érrendszer működését, illetve a daganatos megbetegedések megelőzésében is nagy szerepet játszik. Ezek mellett még kiváló fertőtlenítő szer a szervezetünk számára, mivel a gombás és bakteriális megbetegedéseket elpusztítja. Így kiválóan alkalmazható Candida esetén is. Azok számára akik plusz kilóktól küszködnek, kiváló megoldást nyújthat az almaecet. Mivel felgyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, illetve vízhajtó hatással is rendelkezik, így fogyókúra esetén kiválóan alkalmazható. A szervezetünkben található zsíros lerakódásokat is csökkenti. A hatását általában hosszabb távon fejti ki, ezért ajánlott kúraszerűen alkalmazni. Minden étkezés előtt 10-15 perccel, keverjünk el egy evőkanál almaecetet 3 dl vízben és ezt igyuk meg.