Amit a markológépekről tudni érdemes

A markológépnek több megnevezése is van, többek között exkavátor, kotrógép, valamint mobilkotró. Ez a rendkívül hasznos nehéz-gép számos munka elvégzésére alkalmas. Ilyen például a föld ásása, rakodása és kotrása, tavak ásására és még sok más ehhez hasonló munkákra, amelyek sok időt és energiát vennének igénybe, ha nem segítene be a markológép.

[wp_ad_camp_1]

Több változatban létezik ez a nagyszerű eszköz, léteznek specifikus markológépek. Az átrakodógép ömlesztett anyagok, például hulladék átrakodásánál használják. Ilyen gépet általában kikötőkben, teherpályaudvarokon, szeméttelepeken, valamint hulladékudvarokon található. A rézsűkotró hosszabb, mint a hagyományos markológép, és mély építésekre, valamint mederkotrásra alkalmazzák. A bontógép, amint azt már a neve is mutatja épületek bontására használandó. Csak lánctalpas bontógépek léteznek. Fülkéjük hátradönthető, hogy a magasban végzett munkákat is jól átlássa a dolgozó. Az alagútkotrót bányákban, alagutak építésére használják. Ez a fajta munkagép lehet gumikerekes, de lánctalpas is. A teleszkópos kotróval működtethetnek légkalapácsot, de használják még például ároknyitásra és egyengetésre is. A réselő egy mély-ásó gép, amely komoly munkák elvégzésére alkalmas.

Markológép

Markológép

A markológépeket a következő cégek gyártják: Ammann-Yanmar, Atlas, Benati, Bobcat, Bucyrus, Case, Caterpillar, Daewoo, Drott, Eder, Fuchs, Gehl, Hitachi, Hyderma, Hyundai, John Deere, Komatsu, Kobelco, Koehring, Kubota, Liebherr, LiuGong, Menzi Muck, Mitsubishi, New Holland, Poclain, Samsung, Schaeff, Sennebogen, Terex, Volvo, Wacker Neuson és Warner-Swasey. A markológépeket használják szerte a nagy világon, hiszen a velük végezhető munka rendkívül fontos és komoly segítséget nyújtanak az emberiségnek az építőiparban!