Aromaterápiával sokat tehetsz az egészségesebb életért

Bizonyított tény, hogy szervezetünkre hatással vannak a különböző illatok. Épp úgy hatnak a testre, mint a lélekre, ezért nem meglepő, hogy a növényekből kinyert illóanyagok használatának mára kialakult a tudományos háttere is. Az aromaterápia ősi módszer, már az egyiptomiak is alkalmazták az egészségmegőrzésben, de a gyógyításban és a szépségápolásban is.

Az aromaterápia számos területen hasznosítható. A masszázsolajok esetében is ezek az illóolajak segítik az ellazulást. Természetesen a masszázsolajban illóolajok nem csal a lazulás miatt, hanem jótékony hatásaik miatt is fontosak. Az illóolajakra jellemző, hogy rendkívül illékonyak, levegővel érintkezve így gyorsan párolognak. Pontosan emiatt alkalmasak inhalálásra, fürdővízbe, vagy akár parfümökbe téve is.

Aromaterápia

Aromaterápia

Érdemes vigyázni, ha illóolaj vásárlásra adjuk a fejünket, ugyanis rengeteg mesterségesen előállított terméket találhatunk. Ha igazán jó minőségű és kizárólag természetes illóolajat szeretnék vásárolni, akkor először mindig érdeklődjünk az eladónál, vagy olvassuk el a címkét. Válasszunk olyan helyet a vásárláshoz, ahol értenek is az illóolajokhoz, és sokféle természetes, növényalapú illóolajakat árulnak, ahol az eladó szakszerű segítséget tud nyújtani a választásban.

Fontos tudni, hogy az illóolajokat sötét színű üvegekben árulják. Ami nem ilyen üvegben van, az valószínűleg nem is az. Azért fontos a sötét üveg, mert az illóolajok érzékenyek a fényre és a hőre. Az illóolajok többsége nem használható belsőleg, kizárólag külsőleg, sőt külsőleg is csak néhány olyan van, ami akár hígítás nélkül is alkalmazható. Ha bőrünk ápolásárára szeretnénk használni, akkor mindenképp hígítsuk valamilyen növényi olajjal. Ajánlott mandula-, szezámmag-, repce-, olíva-, vagy búzacsíra olajat választani a hígításhoz.