Autómosás: autómosóban, vagy otthon?

Számos ember fordít nagy figyelmet arra, hogy autójukat rendszeresen tisztítsák úgy kívül, mint ahogy belül is. Ez a folyamat esztétikai és higiéniai szempontból is egyaránt fontos. Mivel nagyon sokak nem engedhetik meg maguknak, hogy folyton fizessenek a mosatásért, inkább otthoni környezetben teszik azt meg vízsugár és tisztítószerek segítségével.

[wp_ad_camp_1]

Az autómosás tehát egyaránt elvégezhető otthon, a kertben, vagy a különböző szervizek autómosóiban is. Az, hogy melyiket választjuk, csakis rajtunk múlik. Azonban figyelembe kell vennünk pár dolgot ezzel kapcsolatban: először is azt, hogy ha belső tisztításról van szó, akkor sajnos szinte lehetetlen, hogy házilag is hasonlóan alapos munkát végezzünk, mint amilyent az autómosókban végeznének. Mivel itt a higiénia az elsődleges szempont, tanácsos, hogyha inkább a szakértőkre bízzuk a dolgokat, akik olyan vegyszerekkel dolgoznak, amelyek megbízhatóan eltüntetik a felgyülemlett szennyeződéseket és a baktériumokat. Ezek pedig rendkívül veszélyesek lehetnek az autókban, úgyhogy mindenképpen oda kell figyelni rájuk, pontosabban arra, hogy minél hamarabb eltűnjenek, és, ha lehet, akkor ne is gyűljenek fel.

Autómosás

Autómosás

Viszont, hogyha az autó külsejének felületeiről beszélünk, akkor nyugodtan megengedhetjük magunknak, hogy mi végezzük el a munkát, és ne másra bízzuk azt. A külső felületeknél ugyanis kevésbé számít a higiénia, és jobban az esztétika. Ráadásul nem is olyan kényes dolog ezeknek a pucolása, és nem is igényel akkora odafigyelést és erőfeszítést. Persze azért tanácsos ilyenkor is a felületvédő szereket alkalmazni, mert akkor egyben tisztítunk, és a védelmet is megalapozzuk. Ma már kaphatók olyan vegyszerek és eszközök, amelyek védőréteget vonnak az autó külsejére, és megakadályozzák a rozsdásodást.