Az állatvilág csodái

Rohanó mindennapjainkban, amikor sokszor még egy egészséges ebédre sincs időnk, felértékelődtek az olyan kikapcsolódási formák, melyek a természet közelségét kínálják. A túrázás, a kirándulás mellett az állatkertek és a vadasparkok is minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban.

Akik nem a méretes komplexumok mellett döntenének, azok Budapest, Nyíregyháza, vagy Szeged helyett választhatják a Jászberényi Állatkertet, amely a maga nemében igazi kuriózumnak számít. Az országos viszonylatban is rendkívül gazdag növényvilággal rendelkező helyszínen az állatok kiválóan érzik magukat, és minden egyes oda tett látogatás bizonyosságként szolgál arra, hogy még a hazai tájaktól idegen állatok is érezhetik otthonosan magukat a megfelelő kialakítású kifutóknak és a gondoskodásnak köszönhetően.  Szintén remek választás lehet a Szalajka-völgy az állatvilág csodáinak megismerésére, hiszen itt vadaspark, és hosszas erdei séta várja mindazokat, akik kiszabadulnának a nagyvárosok zajából. Szilvásvárad akár több napra elegendő programot kínál, és az állatvilág csodáinak megismerése mellett felkapaszkodhatunk az Ősember barlangjához is, ezzel nem kis túra elé állítva saját magunkat.

A természetben töltött szabadidő sokszorosan hálálja meg magát, és új energiákkal tölt fel a munkához és a mindennapi stresszel való megküzdéshez. Legyen szó állatkert látogatásról, túrázásról, vagy a szabadban történő sportolásról, időről-időre rácsodálkozhatunk a természet szépségeire. Ne hagyja ki az ilyen jellegű programokat életéből, hiszen a gyermekektől kezdve az idősebbekig mindenki számára kikapcsoló a természetben töltött idő! Hazánk páratlan szépségű tájakkal és izgalmas állatfajokkal várja az érdeklődőket.