Az allergia lassan népbetegség

Folyamatos köhögés, szűnni nem akaró orrdugulás, égő, könnyező, viszkető szemek? Gondolt már arra, hogy panaszait talán nem is megfázás okozza, hanem az allergia tehető felelőssé értük? Hazánkban az allergiás megbetegedések jóval gyakrabban fordulnak elő, mint arról a betegek ténylegesen tudomást is szereznének. Sajnos még mindig gyakori a félrekezelés, és csak jó néhány antibiotikum kúra után derül fény arra, hogy az allergia áll a háttérben.

Felgyorsult életvitelünk, a rohanó mindennapok és az ezzel sokszor együtt járó legyengült immunrendszer mellett a pollen és számos egyéb tényező is felelőssé tehető olyan betegségek kialakulásáért is, mint az allergiások által rettegett asztma. A már kialakult asztma tünetei között első helyen áll a köhögés és a nehézlégzés. Ez természetesen a betegség súlyosságától függően alakulhat, és az is lehet, hogy csak időszakonként fellépő nehézlégzéssel jár, s emellett teljesen jó a beteg közérzete.

Az allergia leggyakoribb kiváltó tényezői olyanok, melyeket az esetek többségében minden otthonban megtalálhatunk. Háziállataink szőrétől kezdve a konyhában és fürdőszobában gyakori penészgomba spórái mellett a házi poratka okozza a legnagyobb bosszúságot, melytől sokszor még nagyon alapos takarítással sem tudunk megszabadulni.

Allergia

Allergia

Legyen szó tehát az allergia bármelyik fajtájáról, nagyon fontos, hogy életmódjának, esetleg környezetének megváltoztatásával, a higiéniára való jobb odafigyeléssel, és szükség esetén gyógyszeres kezeléssel tegyen azért, hogy életminőségét ne rontsa ez a sokak által tapasztalt betegség.