Az aloe vera, az igazi csodaszer

Ma már rengeteg kutatás támasztja alá azt a tényt, miszerint az aloé rengeteg jótékony hatással rendelkezik, mint külsőleg, mint pedig belsőleg. A nagyszerű gyógynövényt évezredek óta használják gyógyításra, viszont még mindig nincsenek kellőképpen kiaknázva az általa biztosított lehetőségek a orvoslás terén.

A kozmetikai cégek leginkább csak külsőleg alkalmazható szerek esetében használják fel az aloe verát, hiszen sejtmegújító hatása révén a bőr fiatalságát, annak természetes színét képes megőrizni, segít a ráncok kisimulásában és abban, hogy a különféle foltok eltűnjenek az bőrről. Belsőleg viszont még nagyobb hatásokat lehet vele elérni, hiszen rendkívül magas az antioxidáns tartalma, tehát erősíti az immunrendszert, ellenállóvá teszi azt a betegségekkel szemben, ami télen különösen fontos. Mindezek mellett gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása is ismeretes, tehát szinte mindenre jó. Az aloe verát pontosan ezért állandóan kutatják és így napról-napra újabb vizsgálati eredmények kerülnek napvilágra.

Aloe Vera

Aloe Vera

Az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás például kimutatta azt, hogy az aloe vera diétán tartott egerek sokkal egészségesebbek társaiknál és ellenállóbbak a betegségekkel szemben is, valamint hosszabb életkort élnek meg. A világ számos pontján használják és mindenütt szinte más és más funkciót tölt be. Vannak helyek, ahol gyomorfájást kezelnek vele és van ahol hashajtóként is alkalmazzák.

Az üzletek polcain ma már rengeteg aloe vera tartalmú kozmetikummal, gyógykrémmel és itallal lehet találkozni, viszont mielőtt a vásárlás mellett határozzuk el magunkat érdemes megvizsgálni, hogy az adott szer mekkora mennyiségben is tartalmazza az aloe verát és hogy a többi összetevő is természetes anyag-e, hiszen csak a 100%-ban természetes anyagok jelenthetnek igazi segítséget.