Google Pingvin algoritmus update – a SEO-sok réme

Biztos vagyok abban, hogy azon emberkék, akik keresőoptimalizálással foglalkoznak, illetve weblappal rendelkeznek, már érzékelték, hogy valami nem stimmel a Google keresővel kapcsolatban. Nagyon sok weblap vissza lett sorolva, illetve néhányuk el is tűnt. Nehezebben működik a weblap besorolás, a találati listában. E mögött a Google áll.

 

Nincs is másról szó, minthogy a Google élesítette legújabb algoritmusát, mely már nagyon sok ember számára ismert lehet, méghozzá pingvin frissítés néven. Célja, hogy kiszűrje az értéktelennek tűnő weblapokat, hogy az erős, és minden tekintetben figyelemfelkeltő és értékes weblapok a megfelelő helyüket bitorolhassák. Nagyon sok keresőoptimalizálással foglalkozó embert negatívan érintett a pingvin frissítés érvénybe lépése. Sajnos mint minden algoritmus, ez sem tökéletes, és ebben is előfordulnak hibák. Azonban mégis mondhatni, hogy hatásos módszernek bizonyul, hiszen még inkább figyelembe kell vennünk a szabályok betartását, a megfelelő optimalizálást!

Google Pingvin algoritmus update

Google Pingvin algoritmus update

Nem ez volt az első eset, amikor a Google változtatásokhoz folyamodott. Akik figyelemmel kísérik a Google kereső működését, nyilván már találkozhattak a panda frissítéssel, ami a pingvin frissítéshez hasonlóan azonos elemekkel lett létrehozva. Mindkettő célja, a minőségi weblapok őrzése, és folyamatos szinten tartása, ezzel is segítve a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek munkáját. Célszerű ezzel kapcsolatban bővebben tájékozódni, figyelembe venni a szabályokat, hogy minden ezen tevékenységgel foglalkozó szakember, sikeres optimalizálást tudjon kivitelezni. A Google-el dolgozunk, a Google áll rendelkezésünkre, célszerű a szabályokat figyelembe vennünk. Hiszen akkor leszünk sikeresek munkánkban, ha odafigyelünk minderre!

Forrás: Keresőoptimalizálás