Az Apple iCar

Nyilvánvaló, hogy az Apple valami autóval kapcsolatos munkába kezdett, de azt, hogy mi ez valójában, az pontosan nem tisztázott. Most mindent megtudhat az Apple önjáró autó terveiről, amit eddig nyilvánosságra hozta a cég munkatársai.

[wp_ad_camp_1]

Nyilvánvaló, hogy az Apple számos projekttel foglalkozik a színfalak mögött, és legalább egyikük autókkal kapcsolatos. A vállalat – csakúgy, mint sok más tech-vállalat – arra törekszik, hogy a technológia hogyan építhető be a jövő autóiba. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az Apple egy valódi autót épít, de úgy tűnik, hogy a társaság érdeklődik az önjáró autók mögött meghúzódó technológia és az ezen a téren zajló egyéb izgalmas fejlesztések iránt. Az egyik elemző továbbra is úgy gondolja, hogy az Apple valószínűleg saját maga készíti el az autókat a következő néhány évben. A The Wall Street Journal szerint az iCar projektet „Titan” -nak hívják, és állítólag „több száz” Apple-alkalmazott dolgozik a projekten.

Apple iCar

Apple iCar

A 2017. júniusában készült Bloomberg interjú Tim Cook vezérigazgatóval azt sugallta, hogy az Apple autonóm vezetési platformon dolgozik. Ezt támogatták 2017 novemberében, amikor két Apple számítógépes tudós közzétette a VoxelNet nevű 3D-s észlelési rendszert bemutató kutatást, amely szerint hatékony segítséget nyújtanak az autonóm autók a gyalogosok és a kerékpárosok ütközésének elkerüléséhez. Aztán 2018 májusában kiderült, hogy az Apple és a VW együtt fog működni – nem egy önműködő autón, amelyet a lakosság számára értékesítenek, hanem egy sofőr nélküli járművön, amely az alkalmazottakat elviszi majd a munkahelyükre. Bármi legyen is a végtermék, az Apple határozottan azon dolgozik, hogy valami autóval kapcsolatos dolgot fejlesszen ki, legyen az autonóm vezetési rendszer, vagy egy AppleCar.