Az asztrológia szerepe, leírása

Az asztrológia története hosszú időkre nyúlik vissza, már az ókori Rómában és voltak csillagjósok. Az asztrológus ugyanis a csillagok mozgása, megfigyelése alapján von le különféle következtetéseket.. Az asztrológus készíti el a horoszkópokat.

Amennyiben egy adott egyén életére vonatkozóan készíti el a horoszkópokat, akkor elsősorban a pontos születési idejét veszi figyelembe és ez alapján készíti el a naptári évre érvényes horoszkópot. A horoszkóp készítés nem csak személyekhez kötött, hanem bármilyen életeseménynek is lehet horoszkópot kidolgozni. Az asztrológusokat a történelem folyamán általában üldözték, sokan csalónak és sarlatánnak tartották őket, az egyház pedig kiátkozta a csillagjósokat. Ennek ellenére több uralkodó és kikérte a véleményüket, sőt ez alapján tervezték az életüket.

Asztrológia

Asztrológia

A mai modern korban a könyvnyomtatás, majd az internet elterjedésével nagy népszerűségnek örvendenek a horoszkóp naptárak. Sokan olvassák őket nap mint nap, ez alapján próbálnak információt szerezni egészségügyi állapotukról, pénzügyi helyzetükről és a párkapcsolatukról. Az asztrológiát nem szabad összekeverni az ezotériával, az asztrológia ugyanis az ezotériának csak egy bizonyos területe. Az ezotéria magában foglal olyan misztikus területeket is, mint a mágia, az okkultizmus és a spiritualizmus. A történelem leghíresebb asztrológusai Nostradamus és Johannes Kepler voltak. A ma aktívak közül pedig az angol John Frawley az egyik legnépszerűbb.