Így tarthatod frissen a vágott virágot!

Akár mástól kapjuk, akár magunk szedjük vagy vesszük, a vágott virágot mindenki a lehető legtovább szeretné frissen tartani. Egészen egyszerű praktikákkal bármilyen fajtájú virágból a maximális élettartamot hozhatjuk ki és a legtovább gyönyörködhetünk benne.

[wp_ad_camp_1]

Bármilyen furcsán is hangzik, a cukros üdítőitalokat a virágok kifejezetten kedvelik. Ha átlátszó vázában tartjuk őket, válasszunk színtelen szénsavas üdítőt, így a víz nem színeződik el. ¼ bögrével öntsünk a virág vizéhez, de ha nincs otthon ilyesmi, az is megfelel, ha egy csipet cukrot szórunk bele.

Ahogyan a hajlakk frizuránkat tartósabbá teszi, úgy a virágokat is, néhány fújással megőrizhetjük frissességüket. Egy másik praktika szerint 2 evőkanál almaecetet és 2 evőkanál cukrot keverjünk el vízben, majd öntsük a vázába és tegyük bele a virágokat. Kétnaponta cseréljük a vizet, értelemszerűen minden alkalommal egy picivel több ecetet és több cukrot oldjunk fel.

Vágott virág

Vágott virág

A legfőbb titok a vágott virág eltarthatóságának szempontjából, hogy a baktériumok elszaporodását kell megakadályozni. Ehhez kitűnő megoldás a vodka, amiből már néhány csepp elég a kellő antibakteriális hatás eléréséhez. Keverjünk hozzá 1 kanál cukrot is, a vizet minden másnap cseréljük.

Hasonló hatást fejt ki a réz is. Néhány rézből készült pénzérmét tegyünk a vázába, ez savasítja a vizet, ami nem kedvez a baktériumoknak. Egy aszpirin porrá zúzva szintén csodákra képes, főként a rózsák esetében.