Az Auto Trophy 2013 nyertese, avagy az Alfa Romeo 4C!

A német szakfolyóirat, az Auto Zeitung olvasói az új Alfa Romeo 4C modellt választották meg az „Import sportkocsi” kategória győztesének az „Auto Trophy” idei, huszonhatodik kiadásában. Az Audi ezen típusú modellje a szavazatok 17,2 százalékát tudhatta magáénak, így megelőzve többek között a szintén népszerű Aston Martin V8 Vantage-t, vagy a Jaguar F Type autót.

[wp_ad_camp_1]

A 4C-nek persze nem ez az egyetlen díjaz az elmúlt időszakból, hiszen az eddigi eredmények között olyan nagy tekintélyű díjak is szerepelnek, mint az AutoBild által kiosztott „Design díj 2013”, vagy a spanyolországi „El Economista” „Legjobb sportautó 2013” díja, illetve a „2013. legizgalmasabb autója” elismerés ami Nagy-Britanniaból származik. Az Auto Zeitungtól is bezsebelt már egy díjat, az időn első alkalommal megszervezett „Zöld mobilitás díj” keretén belül az olasz sportkocsit szavazták meg a „Legjobb kistömegű autónak”.

Auto Trophy 2013

Auto Trophy 2013

A népszerű olasz márka a 4C bevezetésével és díjaival szép lassan, de biztosan, ténylegesen visszatért a könnyű sportkupék világába. A kivételes teljesítmény, az egyedi vezethetőség, és a szélsőséges aerodinamika az Alfa Romeo hagyatékának legjavát életre keltő stíluselemek együttese a 4C-t méltán tette nyertessé, avagy az autóban minden adott ami csak számít, ami fontos lehet egy autó esetében.

Az Alfa Romeo kreatív mérnökei által tervezett, de a Maserati modenai üzemében gyártott, igazán lenyűgöző, középmotoros, hátsókerék-hajtású, két kagylóüléssel szerelt kupé az Alfa Romeo génjeiben rejlő, az alapvető sportosságot hivatott visszaadni. A kiemelkedő menetteljesítmény és műszaki tökéletesség a maximális vezetési élményért és a lenyűgöző stílusért adott, így ha a 4C mellett dönt, akkor biztos lehet benne, hogy elégedett lesz, csak épp az ára nem túl alacsony, de hát a minőséget meg kell fizetni!