Az ECDL vizsga előnyei

A mai modern munkaerőpiacon szinte alapvető elvárásnak számít a számítógép kezelésben szerzett jártasság. A legtöbb munkakör esetében feltétlenül szükséges az ilyen jellegű gyakorlat.

[wp_ad_camp_1]

Az ECDL vizsga megszerzése nagy előnyt jelent mindazok számára, akik új munkahelyet szeretnének, akik lépést szeretnének tartani a kor diktálta elvárásokkal vagy akik szeretnék hatékonyabban és ügyesebben használni a számítógépet.

A munkavállalók és munkakeresők számára az ECDL vizsga olyan tudást biztosít, amely szavatolja a legtöbb munkakör betöltéséhez szükséges tudást. Ez a tudás azt is eredményezi, hogy a munkavállaló sikeresebben pályázhat meg újabb és jobb munkahelyet, esetleg előléptetést szerezhet magának a cégnél. Az önéletrajzokon a feltüntetett számítógép kezelői tudás sokkal hitelesebb, ha az ECDL diplomával bizonyított. Természetesen azok számára is ajánlott a tanfolyamok elvégzése, akik saját céljaik érdekében hatékonyabban szeretnék használni a számítógépet.

ECDL vizsga

ECDL vizsga

A munkanélküliek és munkakeresők számára a sikeres ECDL vizsga új piaci lehetőségeket nyit meg; a megszerzett tudás akár specializálható is, aminek köszönhetően az egyén olyan ismeretekre tehet szert, ami elsődleges követelmény lehet bizonyos pozíciók betöltésénél.

Az ECDL tanfolyamok kiváló lehetőséget tartogatnak a munkáltatók részére is; sok vállalat esetében az alkalmazottak nem rendelkeznek a megfelelő számítógép kezelői ismeretekkel, ez pedig nehézkessé, körülményessé és lassúvá teszi a munkájukat. Egy ECDL tanfolyam kiváló befektetést jelenthet a vállalat számára; hosszútávon rengeteg időt és pénzt takaríthat meg az alkalmazottak hatékonyságának növelésével. Az ECDL képzések az Európai Unió által támasztott követelményeknek megfelelően zajlanak.