Az egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk csokoládét

Nagyon sokan nem tudnak lemondani az édességről. Ám az Ő számukra van most van egy jó hírünk, méghozzá az, hogy nyilván mértékkel, de ajánlott a csokoládé fogyasztás mindenki részére, hiszen számos jótékony hatással rendelkezik.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára azt már sokan hallhatták, hogy a csokoládé kedély javító, ez így igaz. Ami a benne megtalálható fenilentilamintnek köszönhető, amely egy olyan vegyület, melyet a szervezetünk pl. akkor állít elő, ha szerelembe esünk. A csokiról mindenki tudja, hogy finom és sokan ezért is szeretik, de azt már kevesen tudják, hogy a csoki jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek is egyaránt. Illetve  a legújabb kutatások szerint az étcsokoládé megakadályozza, hogy a vérsejtek a véredények falához tapadjanak. Ráadásul a csokoládé fogyasztásával csökkenthetjük a szélütés esélyének kialakulását is. Továbbá egy finnországi tanulmány azt is alá támasztja, hogy azok, akik étcsokoládét fogyasztanak 17 százalékkal volt kevesebb a szélütés előfordulásának az esélye. Itt főként azokra a csokoládékra gondolunk, melyekben 70%, illetve feletti benne a kálium, cink, illetve szelén, vagy a hozzá hasonló ásványi anyagok.

Csokoládé

Csokoládé

Hiszen az effajta csokikból a napi 100 gramm bevitel, fedezi a napi vasbevitel 67 %-át. Továbbá az étcsokoládé fogyasztás a csökkenti a szervezetünkben található rossz koleszterint, és növeli a jó arányát. Ennek köszönhető, hogy visszafogja a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Ráadásul nyaralás alkalmával is nagyon hasznos lehet a fogyasztása, hiszen az étcsokoládéban található flavonolok megvédik a bőrünket a Nap káros hatásaival szemben. És még egy igazán jó hír azok számára, akik fogyni szeretnének, hogy a napi mérsékelt csokoládé bevitel által, még az is könnyebben mehet. Ugyanis nem kívánjuk annyira az édességet!