Az étrendkiegészítők képesek kontrollálni a testsúlyt?

Az orvosok általában szkeptikusok az étrendkiegészítőkkel kapcsolatban, amelyekről az emberek azt hiszik, hogy csodaszerek és segítenek a fogyásban. Az orvosoknak viszont nem minden esetben van igazuk, mint ahogy most sem, hiszen valóban létezik néhány olyan étrend kiegészítő, amelyeket lehet fogyasztani diéta és testmozgás mellett, hogy segítsenek szabályozni a testsúlyt. A követező károm étrendkiegészítő tehát sok segítséget nyújthat önnek.

[wp_ad_camp_1]

Az első a D-vitamin, ami köztudottan segíthet a fogyásban. Egy tanulmány megállapította, hogy a megfelelő mennyiségű D-vitamin szint a szervezetben csökkentheti a testsúlyát azoknak az embereknek, akik már a diéta kezdetén sok D-vitamint fogyasztanak. Egy újabb tanulmány szerint pedig azok, akik D-vitamint szedtek le tudtak adni néhány centit a derekukból, míg azok, akik nem fogyasztották ezt az étrend kiegészítőt, ugyanolyan testsúllyal maradtak. A halolaj a második étrend kiegészítő, amely szinte mindent elvégez ön helyett a mosáson kívül. Főleg a testzsír szabályozásában tud segíteni. A halolajat először túlsúlyos patkányokon tesztelték.

Étrendkiegészítő

Étrendkiegészítő

Miután pedig a patkányok végkonyak lettek, a tudósok elkezdték a halolajat embereken is alkalmazni. Egy tanulmány azt mutatta ki, hogy a halolaj valóban csökkentette a zsírsejteket a túlsúlyos nők testében. Akkor vagyunk képesek fogyni, amikor a zsírsejtek összezsugorodnak, hiszen a zsírsejtek soha nem tűnnek el, csak diéta és testmozgás esetén kisebbek lesznek. Ezek az eredmények azt mutatták, hogy a halolaj kiváló ötlet a fogyókúra erősítésére. Végül pedig a konjugált linolsav is kiválóan működhet diéta közben, hiszen elősegíti a fogyást és a súly megtartását egy tanulmány szerint. Ha tehát ön is éppen fogyókúrázni készül, akkor próbálja ki ezeket a hatékony étrend kiegészítőket, amelyek ráadásul olcsóak is.